Košarkaš – genije: Bitke na parketu, „Slagalica“ je ljubav

Košarka 24. apr. 202011:34 > 13:59
Podeli:
Dušan Macura
Foto: Printscreen

Dušan Macura, bivši košarkaš Crvene zvezde, dospeo je u žižu medijskog interesovanja posle rekordnog broja poena osvojenih u čuvenom kvizu "Slagalica".

Nekadašnji centar, visok 211 centimetar, pobedio je rivala u čuvenom kvizu osvojivši 422 poena čime je oborio rekord Radeta Goljovića koji je osvojio 18 poena manje, a za Nova.rs je sumirao sveže stečene utiske i iskustva.

PROČITAJTE JOŠ

Fenomenalan rezultat, iznenadio je i samog Macuru koji ističe da je učešćem u ‘Slagalici’ samo želeo da upotpuni vreme.

„U završnici prve epizode sam se odvojio i stekao prednost dovoljnu da budem opušteniji u nastavku. U drugoj epizodi se sve otvorilo, zahvaljujući vođstvu mogao sam da pokušam i kad nisam bio siguran, pa sam potpuno spontano stigao do rekorda. Gledao sam da sve bude sa merom, da pokažem svo znanje, ali i da ne ponizim rivala. Na kraju je ceo duel bio potpuno korektan, pravo nadmetanje“, rekao je Macura Nova.rs..

Član šampionske generacije crveno-belih i nekadašnji saigrač Igora Rakočevića, Nebojše Ilića i Aleksandra Trifunovića istakao je da ga je zateklo medijsko interesovanje i pažnja javnosti.

„Posle učešća u kvizu mnogi poznanici i prijatelji su mi se javili. Poruke su mi poslali i bivši saigrači poput Saše Nikitovića i Igora Perovića. Volim svaku priliku da porazgovaram sa nekadašnjim saigračima, da se prisetimo lepih vremena, a ovo je bio jedan od povoda. Zaista, kad god se sretnemo iskoristimo priliku da premotamo film“.

Dušan Macura Slagalica
Foto: Printscreen

Zanimljivo, ljubav prema kvizu sa dugom tradicijom počela je upravo uz Crvenu zvezdu, na samom početku.

„Redovno pratim ‘Slagalicu’ od njenog početka. Bukvalnno se sećam prve epizode 1993. godine. Bio sam sa pionirima Zvezde na pripremama i u hotelu sam na televiziji video novi kviz. Odmah sam saigračima rekao: ‘Ovo nije loše’. Nisam tada imao predstavu da ću zbog ‘Slagalicе’ decenijama kasnije dospeti u centar pažnje. Od prve epizode mi je interesantan i kad god sam u prilici gledam omiljeni kviz“.

Nekadašnji centar crveno-belih naglasio je da mu se sviđa aktuelni koncept kviza i da su organizatori napravili pravi potez kad su uveli i revanš susret.

Predstavio sportiste u pravom svetlu

Macura, koji je danas trener mlađih kategorija, naglasio je da mu je uspeh posebno drag jer je njime demantovao predrasude o sportistima.

„Drago mi je da sam na pravi način predstavljao sportiste. Zaista, ljudi kojima sam bio okružen u košarci su veoma svestrani i lepo je što sam razbio stereotipe. Ipak, za današnje generacije ne znam u kom smeru idu, ono što vidim mi ne obećava. Ima sijaset bledih pogleda“, zabrinuto zbori možda najkrupnija ljudska enciklopedija.

„Smatram da je kviz sada pravedniji, ali je i sito postalo gušće. Nisam se pripremao za kviz, jednostavno sam došao sa znanjem prikupljenim tokom života i željom da odigram što bolje. Rekao sam tokom takmičenja: ja sam svoje bitke vodio na terenu, a ‘Slagalica’ је razonoda, ljubav iz detinjstva“, rekao je Macura i dodao:

„Pribojavao sam se igre korak po korak, jer ume da bude ‘koska’ ukoliko protivnik ima pravu asocijaciju na startu i osvoji 25 poena. Takođe, mnogi se žale na igru ko zna, zna, jer je brzina odlučujući faktor i može da se desi da takmičar zna sve odgovore, a ne osvoji ni bod. Ipak, draž je i u tom nadmetanju koje je poput dvoboja“.

Macura je potom istakao da se nije zadovoljio rekordom i da će nastaviti da se takmiči u istom stilu i u narednim emisijama.

„Sportski duh mi nalaže da dam sve od sebe, a videćemo za koji rezultat će to biti dovoljno. Ukoliko se ukaže prilika pokušaću da nadmašim svoj rekord“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar