macura slagalica
Foto: Jutjub/RTS Slagalica - Zvanični kanal

Samo najveći zaljubljenici u košarku pamte Dušana Macuru, nekadašnjeg igrača Crvene zvezde, koga sada zna cela Srbija posle učešća u TV kvizu "Slagalica".

Macura je svojevremeno nosio crveno-beli dres, bio i šampion stare Jugoslavije sa Zvezdom 1998. godine, a sada je sve oduševio znanjem.

PROČITAJTE JOŠ

Nekadašnji centar, visok 211 centimetara, kao 39-godišnjak postavio je rekord popularnog kviza sa čak 422 osvojena poena. Niko pre njega nije imao takav učinak u „Slagalici“ koja se od 1993. godine (u izmenjenim formatima) emituje na Javnom servisu.

Prethodni rekord bio je Rade Goljović sa 18 poena manje.

Macura je bivši student Filozofskog fakulteta i u svakoj oblasti bio je bolji od protivnika, „crvenog“ takmičara Darka, koga je ostavio na 107 poena i zasluženo se plasirao u polufinale kviza.

„Vi ste takmičar sa najvećim brojem poena u četvrfinalu od kada postoji ovaj sistem takmičenja u TV ‘Slagalici’. To je nešto više od godinu dana“, rekla je Macuri voditeljka Milica Gacin.

Kada je reč o košarkaškoj karijeri, prošao je sve mlađe kategorije Crvene zvezde. Deo prvog tima bio je tokom dve sezone (1996/97, 1997/98), u generaciji koju su još činili Igor Rakočević, Zlatko Bolić, Vladimir Kuzmanović…

U inostranstvu je igrao za klubove u Norveškoj, Rusiji, Portugalu i Iranu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare