Foto: Nova.rs/Miloš Ljubisavljević

Marko Simonović, košarkaš Crvene zvezde, kaže da njegovu ekipu očekuje teška serija protiv Budućnosti u finalu ABA lige.

Zvezda i Budućnost su stigle do završnice pobedama nad Igokeom, odnosno Mornarom i potvrdile da su dve najbolje ekipe regiona. Prvi meč za titulu je na programu u nedelju od 18.30, a na tron će ekipa koja prva dođe do tri pobede.

PROČITAJTE JOŠ

„Evo konačno smo stigli do finala, teška serija, igraju odlično cele sezone, pobedili su nas dvaput i želimo da odgovorimo na to i dobijemo finale. Svi znamo želje i ambicije, od prvog minuta želimo da igramo maksimalno dobro i nadam se, na kraju da se radujemo“, rekao je Simonović.

Crveno-beli su u utorak završili svoju polufinalnu seriju u majstorici protiv Igokee, Budućnost je ranije završila posao, pa je imala nešto više vremena za odmor.

„Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za ovu prvu utakmicu. Nema više izgovora, fokus je na svakoj narednoj, prva sledeća je najbitnija i to je to“.

Trener Zvezde Dejan Radonjić napomenuo je napadački potencijal Budućnosti i njenu uigranost kao glavne kvalitete.

Na pitanje o doprinosu na defanzivnom kraju parketa, Simonović kaže da je njegova pojedinačna uloga manje važna i da će raditi sve što se od njega bude tražilo.

„Ja ću se samo truditi da dam sve od sebe, jer se svi podređujemo timu da napravimo taj rezultat i da osvojimo ABA ligu. To je bio prioritet – da osvojimo ABA ligu. Da li će neko igrati minut ili koliko više, to je totalno nebitno“, zaključio je Simonović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram