zvezda-makabi Janis Sferopulos
Janis Sferopulos Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Trener košarkaša Makabija Janis Sferopulos rekao je da njegov tim nije imao šta da traži protiv Crvene zvezde koju je Bili Beron vodio do trijumfa 92:76 u 28. kolu Evrolige.

„Čestitam Crvenoj zvezdi, zaslužila je pobedu jer je igrala mnogo bolje od nas. Bili su bolji u najvećem delu susreta, Bili Beron je imao svoj krešendo u šutu. U prvom poluvremenu su svi pogađali u dobrim procentima, bili su na oko 71 odsto za tri poena i uz to kontrolisali su skok“, sumirao je Sferopulos i dodao:

PROČITAJTE JOŠ

„Uprkos svemu tome, mi smo bili blizu, na samo šest poena zaostatka na poluvremenu, ali onda se desilo nešto strašno u trećem kvartalu. Dozvolili smo im 30 poena! Nismo reagovali kako treba. Nismo bili psihički u ovoj utakmici i moramo nešto da naučimo iz ovakvog poraza“, izjavio je Sferopulos.

Makabi je tako prekinuo seriju od pet uzastopnih pobeda, ali će izvesno i naredni meč odigrati u Beogradu. „Ponos Izraela“ bi u srpskoj prestonici trebalo da ugosti Baskoniju, 12. marta u hali „Aleksandar Nikolić“, usled poznate situacije oko putovanja i ulaska u zemlje zbog koronavirusa.

„Igrali su jednu od najboljih utakmica ove sezone, a kada pogađate ovako dobro, sve je mnogo lakše. Naravno da sam očekivao ovakvu igru, jer imaju dobre igrače i svi mogu da odigraju kvalitetno“, poručio je grčki stručnjak.

Trener Makabija se osvrnuo i na to što je njegova ekipa u prethodnom kolu obezbedio plasman u četvrtfinale Evrolige, dve večeri ranije.

“Možda ima i u tome razloga, zato sam rekao da moramo da naučimo mnogo iz ovog poraza“, ističe Sferopulos i podvlači kako veruje da će se Zvezda do kraja boriti za plasman među osam najboljih.