Kakav bi to meč bio...

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Slovenci su stigli na Filipine, pošto su u Japanu završili grupnu fazu i zakazali četvrtfinale Mundobasketa sa Kanadom (sreda, 14.30 po srpskom vremenu).

Kako su Luka Dončić i ekipa trenirali u ponedeljak u „MOA areni“ odmah posle košarkaša Srbije, iskoristili smo priliku i da popričamo sa „zmajčecima“.

PROČITAJTE JOŠ

Za Nova.rs govorio je Bine Prepelič, 22-godišnje krilo koji ima sjajnu minutažu na turniru, ali i selektor Aleksandar Sekulić.

„Veoma važna utakmica za nas i to iz više aspekata. Najvažnije je da se borimo za polufinale, imali smo možda ne najtežu grupu, ali teške protivnike. Došli smo u četvrtfinale, ništa nam nije poklonjeno, morali smo da se izborimo i mislim da smo zasluženo tu. Želimo da nastavimo sa odličnim utakmicama i u završnici takmičenja“, kaže Sekulić.

U polufinalu moguć je komšijski derbi – ako Srbija prvo sruši Litvaniju (utorak, 10.45 po srpskom vremenu), a potom i Slovenci budu slavili. Ne krije Sekulić da bi voleo takav rasplet.

„Da, veoma. Bilo bi mi baš drago takvo polufinale“.

Slovenci su bogatiji za iskustvo sa prošlogodišnjeg Evrobasketa, kada su eliminisani u četvrtfinalu od Poljske.

„Razlika između te utakmice protiv Poljske na Evrobasketu je ta da su uloge drugačije. Tada smo bili favoriti, a ovde su Kanađani. Tako da, uloge su zamenjene, pokušaćemo to da iskoristimo, a inače su Kanađani odličan tim“, poručio je Sekulić.

„Orlovi“ su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare