Neka bude komšijski derbi, samo sa drugačijim ishodom

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Slovenci su stigli na Filipine, pošto su u Japanu završili grupnu fazu i zakazali četvrtfinale Mundobasketa sa Kanadom (sreda, 14.30 po srpskom vremenu).

PROČITAJTE JOŠ...

Kako su Luka Dončić i ekipa trenirali u „MOA areni“ odmah posle košarkaša Srbije, iskoristili smo priliku i da popričamo sa „zmajčecima“.

Za Nova.rs govorio je Bine Prepelič, 22-godišnje krilo koji ima sjajnu minutažu na turniru – samo Dončić i Majk Tobi u proseku igraju više od njega.

„Kanada je jedan od favorita za osvajanje Svetskog prvenstva, ali znamo da u ovom delu takmičenja, u četvrtfinalu, nema loših ekipa. Moramo dobro da se pripremimo, bilo ko da je protivnik, i da pobedimo na kraju“, kaže jedan od dvojice Prepeliča u ekipi.

Slovenci su igrali odlično na Mundobasketu, ali su doživeli težak poraz od Nemačke (100:71) pred nokaut fazu.

„Počeli smo vrlo dobro, imali smo deset poena razlike, a onda ne znam šta se desilo. Pad u energiji, nismo igrali kao tim, nismo se vraćali u odbranu… Nismo to bili mi, nadam se da ćemo to promeniti protiv Kanade“.

Videlo se da je u ekipi sjajna atmosfera, na treningu su svi bili toliko opušteni i nasmejani.

„Što bi bili nervozni, što bi se loše osećali kada smo u četvrtfinalu. Malo ko je to možda očekivao pre Svetskog prvenstva. Prošli smo dalje iz grupe favorita i potrebno nam je ovo, da budemo nasmejani, imamo dobar timski duh“.

Ako Srbija baci Litvaniju na kolena, u polufinalu će ići na pobednika meča Slovenija – Kanada. Komšijski derbi bi voleo i Bine Prepelič

„Da, i da se ponovi 2017. godina (smeh). Bilo bi vrlo interesantno i za gledaoce kod kuće i ovde, nadamo se da će se i desiti“, priželjkuje slovenački bek reprizu finala od pre šest godina kada su postali prvaci Evrope, a on je tada imao 16 godina.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar