EPA-EFE/FILIP SINGER

Bilo je ovo teško veče za ljubitelje košarke u Sloveniji

Selektor košarkaške reprezentacije Slovenije Aleksandar Sekulić bio je razočaran ispadanjem svog tima sa Evrobasketa.

PROČITAJTE JOŠ:

Bolja od Slovenije bila je Poljska sa 90:87 u četvrtfinalu, a presudno je bilo prvo poluvreme u kom su Slovenci imali zaostatak od 19 poena.

„Izgubili smo utakmicu koju smo preokrenuli u trecoj čevrtini posle katastrofalnog prvog poluvremena, ali onda pad koncentracije i dozvolili smo lake koševe uz nepreciznost u napadu i to je taj rezultat“, rekao je Sekulić u miks zoni.

Poljska je tokom prvog poluvremena odlično šutirala i na kraju je potpuno zasluženo odnela pobedu.

„Poljaci su igrali sjajno, pogotovo u prvom poluvremenu. Borili su se, sjajno su šutirali. Napravili su veliko vođstvo, loše smo igrali u napadu pogotovo u drugoj četvrtini, a iz lošeg napada ide i loša odbrana. Treća četvrtina je bila neverovatna, uspeli smo da se vratimo i povedemo. Ipak, napravili smo neke ključne greške i oni su zaslužili pobedu. Izgubili smo meč u prvom poluvremenu“, opširniji je bio Sekulić na konferenciji.

Muku sa povredama imao je Majk Tobi, koji definitivno nije bio na svom maksimumu.

„Sigurno da Majk Tobi nije bio na 100 odsto, imao je tešku povredu kada se okliznuo na nogu sudije u jednom meču. Bio je na terenu i dao sve od sebe, ne možemo da ga krivimo ni za šta, ali nije bio na 100 odsto. Mi smo probali da promenimo ritam utakmice i mislim da smo donekle uspeli“.

Mučio se i Luka Dončić zbog bolova tokom meča.

„Ne znam, kaže da je okej, verovatno je bilo nešto jer je bilo kontakta na njemu, puno kontakta, igrao je sa bolovima verovatno i hteo da pomogne ekipi“.

Postavljeno je Sekuliću pitanje i da li ostaje selektor i nakon ovog neuspeha.

„Analiziraćemo šta smo uradili na ovom Evropskom prvenstvu, pa ćemo onda donositi odluke“.

BONUS VIDEO Luka Dončić: Da brinem šta sve pričaju, ne bih bio ovde

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar