Foto: AP Photo/Aaron Favila

Sjajna poruka.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Košarkaška reprezentacija Slovenije je izgubila u četvrtfinalu Mundobasketa od Kanade sa 100:89.

Selektor Kanade je imao posebnu poruku za „orlove“ pred meč polufinala.

PROČITAJTE JOŠ

„Istoriju smo ispisali, ovo je prvi put da je Kanada u polufinalu Mundobasketa, to je velika stvar. Borili smo se na visokom nivou, počele su i naše kontre iz dobre odbrane“, počeo je Fernandez i dodao:

„Vodi ih jedan od najboljih evropskih trenera ikad, kada sam bio mali osvojio je Evroligu sa Barselonom. Sjajan trener, odlični igrači koji imaju mnogo iskustva u FIBA košarci koje mi nemamo, ali ga polako stičemo. Verujem da ćemo protiv Srbije biti bolji nego što smo bili na ovoj utakmici.“

Zatim se osvrnuo i na krilnog košarkaša svoje selekcije Dilona Bruksa koji je bio isključen sa meča.

„Mora da bude bolje, ne sme da bude isključen. Mislim da je jedan od najboljih defanzivaca na ovom turniru, ovo je bila njegova odbrambena klinika – pritisak po celom terenu, stalno na ruci. I ko to ne voli, ne voli košarku“, završio je Fernandez.


Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO Lepotice i veseli muzičari kao uvod za Srbiju na Mundobasketu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar