foto: Pedja Milosavljevic
foto: Pedja Milosavljevic

Ženska košarkaška reprezentacija Hrvatske nije uspela da se plasira na Evrobasket, nakon što je u kvalifikacionoj grupi bila mesto iza Srbije.

Završnica kvalifikacija za Evrobasket ove godine nije protekla onako kako su se nadali u Hrvatskoj.

Stipe Bralić, selektor ženske košarkaške reprezentacije Hrvatske, oglasio se povodom ovog neuspeha njegove selekcije.

PROČITAJTE JOŠ:

„FIBA je ove godine napravila osam grupa i poludirigovani žreb, umesto četiri. Bili smo u četvrtoj grupi, jer smo 19. na rang listi i morali smo da igramo sa jednom od pet najboljih ekipa u Evropi, izvukli smo Srbiju. Treći tim u našoj grupi bio je solidan tim Bugarske, koji ne možete da pobedite sa 50-60 razlike, dok ste u drugim grupama to mogli da uradite. Odmah smo znali da će biti teško da se dođe do prvog mesta. Iza Srpkinja stoje rezultati, kojima se nikada nismo ni približili. Hrabro smo ušli u kvalifikacije i pokušali da se probijemo kroz drugo mesto“, rekao je Bralić u izjavi za „Hrvatski radio“.

Samo četiri drugoplasirane selekcije otišle su dalje iz grupa, a Hrvatska nije bila među njima.

„Grupe su bile različite snage. Da idu četiri najbolja drugoplasirana kandidata nije realna situacija. Poštenije je da grupa ima više učesnika. Još više zato što nismo učestvovali poslednjeg dana. Bilo je svakakvih rezultata“.

Srbija je direktno otišla na Evrobasket, a Hrvatska je od naše selekcije poražena sa 85:57 u Beogradu prošle nedleje.

„U Srbiji smo želeli poraz od 10-15 razlike, koji bi nas održao u igri, možda. Nedostajalo nam je dosta igračica, a kriterijum sudija u drugom poluvremenu uticao je na konačan rezultat“, zaključio je razočarani Bralić.

BONUS VIDEO Tina Krajišnik u suzama radosnicama posle Srbija – Australija: Sve je kao san i dalje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar