Šekil O'Nil
Šekil O'Nil; Foto: Screenshot Isntagram shaq

Šekil O'Nil, legendarni NBA centar i po mnogima najdominantniji igrač ikada na vrhuncu, godinama je živeo tako što je doručkovao, ručao i večerao sendviče. Ipak, jedna Instagram objava ga je potpuno uzdrmala i odlučio je da se promeni.

PROČITAJTE JOŠ

Četvorostruki NBA šampion rekao je da je zbog takve ishrane prerano ostareo i da „je počeo da izgleda staro što nikako nije želeo“.

„Rekao sam sebi, želim da skinem majicu na Instagramu po poslednji put. Video sam 70-godišnjaka na Instagramu i imao je mišiće svuda. Tada sam odlučio da promenim brzinu.“

O’Nil ističe da je u potpunosti izbacio hleb, slatke kolačiće u pola noći i specijalne torte koje je stalno jeo.

To je uradio pre samo šest meseci i to je već dalo rezultate. O’Nil je u razgovoru sa „Men’s Journal“ otkrio da je počeo da jede voće, proteinske šejkove, salate, ribu, piletinu i avokado ili drugo povrće u malim porcijama.

Ne samo da je ova promena u ishranu dovela do toga da izgubi između 12 i 15 kilograma, već je ponovo video svoje trbušnjake. Po sopstvenom priznanju nije ih video 20 ili 30 godina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DR. SHAQUILLE O’NEAL Ed.D. (@shaq)

„Nisam ih video od kada sam bio bio u Majami Hitu 2006. godine“, uspeo je da se seti naposletku.

O’Nil je istakao da je postao psoebno motivisan da se promeni svoj način života nakon niza velikih gubitaka prošle godine. Izgubio je sestru Aješu Herison-Džeks i dobrog prijatelja i bivšeg saigrača iz Lejkersa Kobija Brajanta.

„Moja sestra je preminula pre Kobija. Onda je Kobi preminuo i još 28 ljudi koje znam, 2020. je bila veoma loša godina i nisam želeo da radim ništa. Onda, kada ne želite da radite ništa, pokušavate da se držite podalje od nevolje, postoje dve stvari koje možete da radite: Da jedete i gledate serije“, iskren je bio Šek.

Odjednom je O’Nil odlučio da se potpuno promeni. Otkrio je kako je počeo da se hrani bolje, a to je dovelo i do donošenja mnogo boljih odluka.

„Moj problem je što sam uvek bio čovek za sendviče. Sendvič za ručak, sendvič za večeru, pa čak i za užinu. I sa svim što se dešavalo prošle godine, nisam mogao da spavam. Budio bih se u tri ujutru i pravio sendvić, pa onda u pet ujutru i opet bih pravio sendvič.“

Nakon što je promenio ishranu, usledila je druga velika promena. Postao je ponovo redovan u teretani, baš kao i tokom igračkih dana.

„Prvo odradim 20 minuta kardio treninga, zatim malo grudi, biceps, triceps, čučnjeve i tada sam gotovo. Od pola sata do 45 minuta dnevno, plus kardio – to je otprilike sat vremena dnevno. I dalje imam loše kukove i loše zglobove, pa ne mogu da skačem i trčim okolo. Sledeća stvar koju ću probati je džoging“, pojasnio je O’Nil.

Za kraj podelimo jednu rečenicu koja je upućena Čarlsu Barkliju, a koja je duhovita prerada čuvene američke izreke.

„Sat vremena rada dnevno čini da stomak Čarlsa Barklija nestane“, rekao je Šek i nasmejao sve.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DR. SHAQUILLE O’NEAL Ed.D. (@shaq)

BONUS VIDEO Himna Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar