Volden i Lojd postigli polovinu poena Crvene zvezde u pobedi nad Asvelom
Volden, Lojd i Lazić; Foto: Đorđe Kostić/Starsport

Džordan Lojd i Kori Volden postigli si zajedno 49 poena, polovinu od ukupnog broja poena Crvene zvezde u pobedi na gostovanju Asvelu - 89:68, u odloženom meču 4. kola Evrolige.

Jedna od najboljih Lojdovih partija od dolaska letos na Mali Kalemegdan, a sigurno najbolje izdanje bivšeg beka Partizana u crveno-belom dresu.

I to ne govore samo brojke, već njihova partija u Lionu, pa je Zvezda neočekivano lako izašla na kraj sa francuskom ekipom.

PROČITAJTE JOŠ

Šta je toliko kumovalo fantastičnom učinku Zvezdinog tandema Amerikanaca?

Volden se konačno oslobodio i zablistao prvi put, u pravom smislu, od prelaska iz tabora večitog rivala, dok se Lojd vratio na svoje brojke i kao da je „prodisao“ jer nije bilo Džonija O’Brajanta zbog administracije. To bi mogla da bude suština, ali svakako ne bi smelo samo tako da se posmatra, pogotovo uzimajući u obzir O’Brajantove kvalitete, samo što je kristalno jasno da će mu biti potrebno još dosta vremena da se uklopi u četu Saše Obradovića.

Volden je prikazao savršenu partiju – 20 poena (2/5 za dva, 3/5 trojke, 7/8 slobodna bacanja), 3 skoka, 5 asistencija, 8 iznuđenih faulova i 4 ukradene lopte, bez ijedne izgubljene za indeks korisnosti 32.

Fenomenalan učinak!

„Uspeo sam da pogodim nekoliko šuteva rano i da iznudim slobodna bacanja nekoliko puta. Iskočili smo defanzivno, zadržali ih na 68 poena i dobro asistirali. Svi su bili dobri u oba pravca, i u napadu i u odbrani, i drago mi je što smo ostvarili prvu pobedu u gostima. Slavićemo kratko ovaj trijumf i odmah se bacamo na sledeću“, rekao je Volden posle trijumfa nad Asvelom na strani.

Košarkaši Crvene zvezde odigraće 9 utakmica u 20 dana tokom novembra
Džordan Lojd blista u dresu Zvezde; Foto: Đorđe Kostić/Starsport

U stopu ga je pratio Lojd sa 29 poena i sjajnim procentima (7/10 za dva, 3/4 trojke, 6/6 sl. bacanja), ujednim najboljim košgeterskim učinkom u 4. kolu, te po 2 skoka i asistencije i 5 „krađa“, ali i 4 izgubljene lopte za indeks 31.

Šta je „fora“ sa bivšim šuterom Valensije? Lojd se od dolaska nametnuo kao lider Zvezde, preuzimao je odgovornost, blistao, ali… Dolaskom krilnog centra O’Brajnta „izgubio“ je loptu, jer kao da je veliki broj njih moralo da „carini“ poslednje pojačanje srpskog evroligaša.

Lojd je sa novim saigračem na parketu imao užasne procente, 4/14 iz igre na gostovanju Himkiju i 2/14 iz igre u Minhenu protiv Bajerna.

PROČITAJTE JOŠ

Zato je pred Obradovićem izazov da fenomenalne individualce uklopi u – tim, kojem su se Volden, Lojd i ostale novajlije bez pogovora podredile, čeka se da isto učini i O’Brajant. U suprotnom eto problema, pošto soliranje nikako ne vodi dugoročnom uspehu, ali i dalje nije vreme za crveni alarm.

Možda bi povremeno žuti mogao da bude na snazi, kao na primer posle meča sa Bajernom, kada je posebno škripalo u napadu.

Zajedno bi Lojd i O’Brajant, označen kao poslednje veliko pojačanje, mogli da čine paklen tandem, odnosno da postanu seme razdora ako se kockice ne poklope, iako nemaju ni mesec dana u ekipi.

Obojica bi morala da individualne kvalitete podrede Obradovićevim zahtevima i ispunjenju zacrtanih ciljeva, ne da se poslednji novajlija ispucava za kratko vreme na parketu a tek je došao.

Ono što može da hrabri crveno-bele posle gostovanja Asvelu je konačno odigrana poslednja četvrtina, što nije bio slučaj protiv Bajerna (svega osam poena), Žalgirisa (devet poena) ili Himkija, kome je ubacila haotičnih 20 poena, što nije sprečilo poraz.

Ako glavni igrači ostave ego po strani i zajedno kreiraju Zvezdine pobede, onda ni Top 8 Evrolige neće biti van dometa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar