Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Biće ovo jedna uzbudljiva sezona za Zvezdu, a Mitrović veruje u sebe i saigrače

Luka Mitrović pun samopouzdanja ulazi u novu sezonu, gde sa Crvenom zvezdom želi da napadne sve trofeje, a u Evroligi prvi cilj je plasman u plej-of, nakon čega je sve moguće.

Zvezda je prodala više od 12.000 sezonskih karata, a od ove sezone vraća se u beogradsku Arenu, pa će imati i brojniju publiku nego prošle sezone.

„Vidim da prodaja karata ide super, to me raduje. Treba napuniti onoliku halu, ne sumnjam da će naši navijači to uraditi. Ima odgovornosti i na nama, i mi treba da damo razlog na terenu da bi tribine bile pune“, rekao je Mitrović.

PROČITAJTE JOŠ:

Mitrović je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača crveno-belih, a njegova karijera ide uzlaznom putanjom već nekoliko godina.

„Zar nije evidentno sa kojim momentom je moja karijera krenula uzlaznom putanjom? Kada sam sa četvorke prestao na peticu, onda manje radiš ono što slabije znaš, a više radiš ono što bolje znaš. Prosta je matematika, nije neka filozofija“.

Bilo je evidentno na kojoj poziciji se bolje snalazi.

„Ništa nije slučajno, treneri su sa iskustvom, znaju košarku, vide bolje stvari nego mi igrači, koliko god nam bilo teško da se pomirimo sa tom činjenicom. Gledaju da iz svakog igrača izvuku najbolje. Tako su i treneri pokušavali sa mnom, da sakriju ono što nije dobro, i eto mene ovde na petici. Nije niko došao i rekao da sam od danas centar. U nekim klubovima sam igrao na petici, u drugima na četvorci, videlo se gde sam bolje prolazio i gde sam imao bolje sezone“.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Pripreme jesu bile naporne, ali Mitrović pamti i teže.

„Bilo je dužih i težih priprema. Bilo je dosta utakmica, pripreme traju mnogo kraće nego ranije, u mesec dana morate da spakujete sve.Odmah se kreće sa košarkaškim delom, nema trčanja kroz planine, parkove i šume, a napori nam lakše padaju kroz timske i košarkaške treninge. Radili smo jako, odradili smo značajan broj evroligaških provera. Voleo bih da smo malo više vremena provodili zajedno, svi na okupu ali šta je tu je. Nadam se da ćemo do prvog meča imati sve igrače na raspolaganju i krenuti na nove pobede“.

Govorio je i o kvalitetu Evrolige, u koju su stigli bivši NBA asovi poput Kembe Vokera, braće Ernangomez, Džabarija Parkera…

„Ujednačenost je sve veća i veća. Za kvalitet ćemo morati da sačekamo malo, na papiru to izgleda sjajno, neki bitni igrači sa dubokim tragom u Evroligi su otišli, ali su došli neki iz NBA u Evropu. Treba videti da li će to ostati samo na papiru jako ili će zaista doneti instant kvalitet. Timovi su sve skuplji, sve atraktivniji, sve jači, konkurencija je monstruozna“.

PROČITAJTE JOŠ:

Posebno ga raduje saradnja sa Milošem Teodosićem, koji ima veliku želju da osvaja trofeje sa Zvezdom.

„Radujem se i ja saradnji sa Milošem. Svaka ekipa žudi za takvim plejmejkerom kao što je Teodosić, a da ne pričam o visokim igračima. Trebaće malo vremena da se naviknem na njega i njegova dodavanja, jer je bilo par situacija kada ti doda, a ti se ne nadaš, pa proleti kroz uši. Onda shvatiš da treba da očekuješ i neočekivano.“

Mitrović oseća da je u punoj snazi. Tokom leta nije bio a reprezentacijom Srbije, ali je to vreme iskoristio da radi na sebi.

„Fizički se osećam super, to je meni najbitnije. Na tome mi je fokus svako leto. Usled svih problema sa povredama tokom karijere, bitno mi je da se osećam dobro fizički. Da saniram smetnje koje se javljaju usled velikih napora. Osećam se fizički bolje nego kad sam bio mlađi, a i na terenu se osećam sve komotnije, iskusnije, sa više samopouzdanja i rutine. Imam velika očekivanja i od samog sebe u ovoj sezoni.“

Foto: EPA-EFE/L. Rico

O timu Zvezde rekao je sledeće:

„Usudio bih se da kažem da je ovo jedan od, ako ne i najjači tim Zvezde u prethodnih ‘xy’ godina. Taj kvalitet sa papira treba pretočiti na teren, vremena će biti potrebno i vreme će da radi za nas. Kako sezona bude odmicala, mislim da ćemo graditi timski duh, atmosfwru, upoznavaćemo se sve više i više. Imamo kvaliteta i iskustva da nedostatak timske atmosfere nadomestimo“.

Ciljevi su više nego jasni.

„Suvišno je pričati o ciljevima u domaćim prvenstvima. Jedino što zanima nas, navijače i javnost su trofeji. U Evroligi imamo žeju da napravimo korak unapred u odnosu na prethodne sezone. Delovalo je uvek da nam fali malo, da se u 2-3 utakmice slomi tok dešavanja i našeg učešća u Evroligi. Imamo dubinu, kvalitet, širi roster nego ranije, a na nama je da radom, posvećenošću i stavljanjem svih kvaliteta i ega u službu tima napravimo taj iskorak“, završio je Mitrović.

Zvezda novu sezonu započinje protiv Igokee u subotu u okviru 1. kola ABA lige, dok će tokom naredne nedelje ugostiti Asvel u Evroligi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar