Foto: Tanjug/AP

Sakramento nastavio bajku.

Kao u slavne dane sa početka novog milenijuma kada su dres Kingsa nosili Kris Veber, Peđa Stojaković, Vlade Divac i kada su bili kandidati za titulu, Sakramento ove sezone podseća na taj tim.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon ligaškog dela iz bajke koji su završili kao trećeplasirani tim Zapada, sada su trijumfovali i u prvom meču plej-ofa i to protiv aktuelnog šampiona Golden Stejt Voriorsa rezultatom 126:123.

Prepuna dvorana je gledala kako Dieron Foks lomi šampione i sa 38 poena donosi trijumf Kingsima, dok ga Malik Monk prati sa 32.

Prvi put ovaj Dierona Foks igra plej-of i odmah je pokazao klasu pored već pomenutig broja poena imao je i pet asistencija.

Što se tiče Golden Stejt Voriorsa, nije pomoglo svo iskustvo koje imaju na čelu sa Stefom Karijem koji je ubacio 30 poena, a pratio ga je Klej Tompson sa 21, dok je Džordan Pul imao 17 baš kao i Endru Vigins.

Ipak, moraće Voriorsi mnogo bolje od ovoga večeras inače, kraj sezone će biti več u prvoj rundi.

Jedinu pobedu na strani u prva četiri meča plej-ofa su napravili Njujork Niksi koji su slavili protiv Klivlenda sa 101:97.

Jasan je bio plan Niksa na prvom meču. Zatvoriti sve prilaze košu i dati priliku samo Donovanu Mičelu da nešto radi u napadu, pa ako on sam uspeh da ih pobedi, svaka mu čast, ali nije uspeo uprkos 38 postignutih poena. Niko osim njega nije bio ni blizu takvog učinka.

Na drugoj strani Džejlen Branson je bio sjajan kod Niksa sa 27 poena, a pratio ga je Džulijus Rendel sa 19 poena i 10 skokova.

NBA rezultati

Filadelfija – Bruklin 121:101 (1:0 u seriji)

Boston – Atlanta 112:99 (1:0 u seriji)

Klivlend – Njujork 97:101 (0:1 u seriji)

Sakrameno – Golden Stejt 126:123

BONUS VIDEO Jokić o igranju za reprezentaciju na Svetskom prvenstvu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar