Nikola Rebić potpisao za Monako
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Srpski plejmejker Nikola Rebić (25, 188 cm) novi je košarkaš Monaka, objavio je klub iz "kneževine".

PROČITAJTE JOŠ

Rebić je prošlu sezonu, prekinutu zbog koronavirusa, proveo u Jeniseju i za rusku ekipu prosečno je beležio 9,2 poena, 2 skoka i 4,4 asistencije po utakmici u FIBA Evrokupu.

Na 18 mečeva u VTB ligi imao je 7,6 poena, 1,6 skokova i skoro 3 asistencije u proseku po utakmici.

Prethodno je imao odlične partije u Mornaru (sezona 2018/19), a sa Crvenom zvezdom osvojio je po dve titule ABA lige, prvaka Srbije i Kupa Radivoja Koraća, dok je igrao još za Bilbao (2018) i Megu (2016-2018).

Rebić je i debitovao za seniorsku reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za Evrobasket 2021.

„Srećan sam što sam došao u Monaku, ambiciozan i organizovan klub, koji poslednjih sezona vodi glavnu reč i u Francuskoj i u Evrokupu. Sa Karingtonom sam bio saigrač u Mornaru, sjajan igrač i momak, a cela ekipa me je odlično prihvatila i verujem da ću se što pre prikazati u najboljem svetlu. Zaista smo odlično popunjena ekipa na svim pozicijama sa velikim potencijalom“, poručio je Rebić po potpisivanju ugovora.

Poslednjih šest meseci bio je bez kluba, jer je početkom aprila stigao u Srbiju iz Rusije, a o tadašnjoj situaciji, i košarkaškoj, i oko korone, pričao je i za Nova.rs.

Sa Monakom će igrati francusku ligu i Evrokup, u grupi C u kojoj su još i Virtus, Lokomotiva Kuban, Andora, Lietkabelis, Antverpen.

„Nikola je inteligentan igrač, sa mnogo iskustva iako je i dalje mlad, jer je igrao za Zvezdu, a potom u Rusiji, Španiji, Crnoj Gori… Posle povrede Karingtona bio nam je potreban slobodan igrač na poziciji plejmejkera, sa evropskim pasošem. Rebić je brz sa odličnim šutem za tri poena. Odrastao je u sjajnoj školi Crvene zvezde i zaista verujemo da će se brzo uklopiti“, poručio je trener Monaka Zvezdan Mitrović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar