Foto: EPA-EFE/MARISCAL

Košarkaši Real Madrida pobedili su Anadolu Efes u četvrtom meču četvrtfinala Evrolige sa 82:76.

Učesnika Fajnal fora odrediće majstorica dva tima koja su tokom meča oscilirala u „Vicink centru“ u Madridu.

PROČITAJTE JOŠ:

Efesu i Vasi Miciću nije bila dovoljna jedna vanserijska četvrtina, druga, da bi pobedio „kraljeviće“, iako je turski tim u njoj ubacio duplo više poena od rivala – čak 34.

Real se vratio u drugom poluvremenu i pečat na pobedu stavio u četvrtoj četvrtini koju je dobio sa 15 razlike.

Vasa Micić je ubacio devet poena i imao je po jedan skok i asistenciju, ali su ga u Efesu odmenili Rodrig Buboa sa 23 i Šejn Larkin sa 22 poena.

Usman Garuba je u Realu bio strelac 24 poena i pohvatao je 12 loptu u skoku, a ispratio ga je Džejsi Kerol sa 20 poena. Larkin je svom kontu dodao i osam asistencija.

Real je meč počeo gotovo nestvarnom serijom od 17 poena. Nizali su se koševi Kerola, ali se Efes postepeno vraćao i sveo minus na šest poena do kraja prve četvrtine.

U drugoj je „oduvao“ Real sa 34:17 da bi na poluvremenu vodio 47:36. Real je za samo četiri minuta istopio prednost protivnika u trećoj deonici, ali se Efes opet odlepio i sa plusom od devet poena ušao u završni period igre.

Efes je u njoj „zapeo“ na 73. poenu, Real je preko Garube i Kerola to postepeno smanjivao i preuzeo vođstvo trojkom Alberta Abaldea na minut i 49 sekundi pre kraja – 74:73.

Serhio Ljulj i Rudi Fernandez su do kraja samo potvrdili trijumf slobodnim bacanjima i obezbedili igranje petog meča zakazanog za četvrti maj u Istanbulu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar