FOTO: EPA-EFE/ERIK S. LESSER
FOTO: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Iskusni plejmejker Radžon Rondo na putu je da potpiše novi ugovor sa Los Anđeles Lejkersima, nakon što je prošle sezone napustio ekipu i igrao za gradskog rivala - ekipu Klipersa.

Prema navodima Adrijana Vojnarovskog, Rondo je veoma blizu da dogovori uslove sa Lejkersima, pošto je sa Memfis Grizlisima raskinuo saradnju.

PROČITAJTE JOŠ:

On je u Memfis, došao iz Klipersa, ali izgleda da se tamo neće zadržati. Dres Lejkersa nosio je tokom dve sezone, dok je polovinu prošle godine bio u Atlanti, a drugu polovinu u Klipersima.

U sezoni 2019/20. bio je i šampion sa Lebronom Džejmson na čelu ekipe iz Los Anđelesa.

Njegova uloga u tmovima prošle sezone bila je praktično neprimetna, ali je u Lejkersima imao neke zapažene partije, pogotovo tokom plej-of serija. Tokom svoje dugogodišnje NBA karijere odigrao je prkeo 1000 utakmica, a tri puta je bio i najbolji asistent lige.

Zanimljivost predstavlja činjenica da bi dovođenjem Ronda u ekipu, Lejkersi imali petorka sašinjenu od igrača koji su u sezoni 2011/12 bili u jednoj od tri najbolje NBA petorke.

Naime, Lebron i Dvajt Hauard su tad bili u najboljoj petorci, Rasel Vestbruk u drugoj, a Rondo i Karmelo Entoni u trećoj najboljoj petorci te sezone.

Radžon bi u slučaju da dođe u „grad anđela“ postao i deo najiskusnijeg tima u NBA ligi, čiji je cilj očigledno samo jedan – to je da prestignu Boston Seltikse po broju titula (obe ekipe imaju po 17 u svojoj kolekciji).

Od veterana koji su potpisali za Lejkerse ove sezone, pored gore pomenutih tu su još i Kent Bejzmor i Trevor Ariza, a od mladog pogona stigli su Malik Monk i Kendrik Nan.

Što se tiče novih pojačanja pominje se da bi i Deandre Džordan mogao da pojača ekipu, ali to je sada samo na nivou glasina.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar