Žil Simon; Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Žil Simon, francuski teniser poznat kao jedan od tenisera koji su bez zadrške, kad god je trebalo, stali iza Novaka Đokovića, neće igrati na US Openu.

Simon je, naime, onemogućen da nastupi u Njujorku jer je Simonov trener bio pozitivan na koronavirus, zbog čega će i sam Simon morati da ode u desetodnevni karantin.

PROČITAJTE JOŠ...

Takav razvoj situacije bi ujedno mogao da znači i kraj kada je u pitanju turnir u Americi za Francuza, s obzirom na to da će u decembru napuniti 37 godina.

„Ovo je možda bio moj poslednji US Open“, rekao je Simon u izjavi datoj francuskom L’Ekipu.

On je u karijeri dva puta stizao do osmine finala, 2011. i 2014. godine.

Simon je u februaru doneo odluku da napravi pauzu od profesionalnog igranja tenisa.

„Moje srce više nije na traženom nivou da putujem i igram u ovim uslovima, tako da ću morati da napravim pauzu kako bih sačuvao mentalno zdravlje“, napisao je on na Tviteru.

Potom je dodao u izjavi za portal „Tennis Majors“:

„Volim da se osećam dobro na terenu. Mogao sam ranije da potrošim duplo više energije i da ostanem u meču. Sada, ako potrošim malo više, ili se povredim ili ne mogu da izdržim“, otkrio je Simon.

Podsećamo, Simon je 2020. godine, govoreći o najboljim teniserima svih vremena, rekao:

„Novaka vidim kao obično ljudsko biće, sa svim vrlinama i manama. Ali kada je Rodžer Federer u pitanju, priča se samo o vrlinama. Kod Novaka – samo o manama. Verujem da bi sve iznerviralo ako bi Novak oborio Rodžerove rekorde. Ljuti ih jer je toliko jak“, istakao je Simon u izjavi datoj L’Ekipu.

Umesto njega, u prvom kolu protiv Pabla Anduhara nastupiće Mihail Kukuškin iz Kazahstana.

Bonus video: Đoković oduševio devojčicu iz publike

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar