Dženan Musa
Dženan Musa Foto: Javier Borrego / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nepoznata priča iz karijere talentovanog Bosanca

Džanan Musa nedavno je postao član Real Madrida, ali do tog transfera ne bi došlo da reprezentativac Bosne i Hercegovine nije imao izvanrednu pršlu sezonu u dresu Breogana.

PROČITAJTE JOŠ:

Musa je bio MVP ACB lige, a nedavno je igrao veoma dobro i na Evrobasketu za svoju reprezentaciju.

Ipak, kada je prvi put čuo da treba da pređe u Breogan, nije mu bilo drago zbog toga.

„Španska liga je primamljiva kad te zovu Real, Barselona, Baskonija… Ja sam sa Efesom završio u julu i vest me je šokirala i ceo odmor mi je bio pod tenzijom. Hoće li biti klub, odgovarajući, hoće li opet poraz u mojoj karijeri. Miško me zove i kaže imam sjajnu opciju. Ja sad očekujem neku Evroligu, a on mi govori – ideš u Lugo. Rekao mi je to dobra stvar za mene. Gledam telefon i ne verujem šta se dešava. Pratim sport i pratim sve lige i nisam znao gde je Lugo. Govori mi da je to prava opcija i kad sam to čuo razbio sam telefon o zid,“ ispričao je Musa u podkastu „Inkubator“.

Postojala je opcija da ode i u Fortitudo, ali ga je put ipak odveo u Breogan što se ispostavilo kao sjajan potez.

“Kad sam uzeo drugi telefon, pogledao sam malo i video sam da ne postoji klub Lugo na tabeli. Gledam i mislim se – ovaj me šalje u drugu ligu. Onda mi je objasnio da su ušli u ACB ligu i javio mi se istog dana Jasmin Repeša u Fortitudu, to mi je bilo primamljivije, ali posle toga me je zvao čovek iz Breogana i objasnio koliko je to jaka liga. Rekao mi je da će me dobra sezona izbaciti u najbolje klubove i to se i desilo.“

Musa je odmah nakon ispadanja Bosne i Hercegovine sa Evrobasketa otišao u Madrid, a u prvoj utakmici za novi klub je postigao 30 poena.

Džanan je pre Reala i Breogana igrao u Efesu, Bruklinu i Cedeviti.

BONUS VIDEO Zašto je Jokić došao u Srbiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar