Igor Rakočević, bivši košarkaši reprezentativac, govorio je o mnogim temama iz bogate karijere, ali i života nakon završenog igračkog dela.

PROČITAJTE JOŠ

Objasnio je da je ostao željan nekih stvari, kojih se odrekao tokom karijere.

„Nakon 25 godina karijere ostavi želju da se čovek nauživa, imao sam možda dve nedelje godišnje za odmor. Nedostajalo mi je da spavam duže, da pojedem nešto, da izađem u grad sa prijateljima, uželi se čovek tih stvari“, rekao je Rakočević u emisiji „Probudi se“ na kanalu Nova S.

Kada ne bi bio zadovoljan svojom igrom on je odlučivao da ostane još duže na treningu i radi dok god ne ispravi sve greške.

„Košarka je samo igra, ali sam do te mere ozbiljno shvatao da sam bio stoprocentno fokusiran. Kada bih odradio loš trening ili lošu utakmicu, ja sam kažnjavao sebe u pozitivnom smislu. Ostajao sam duže na treningu, ispravljao greške, trenirao besomučno, da ne pričamo o zdravom životu, ishrani, bioritmu, stizanju na trening na vreme, to je bilo sve maksimalno. Zanimljivo da postoje igrači koji su jako talentovani, ali ne vode sportski život. Oni piju ili puše, a to im uopšte ne smeta mogu da opstanu na taj način. Ja sam, ipak, druga strana medalje – surovi profesionalac“, rekao je Rakočević.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Bivši košarkaš Crvene zvezde, Minesote, TAU Keramike i Reala pojasnio je šta je neophodno za uspeh.

„Mislim da je 50 odsto mog uspeha činio talenat, a 50 odsto posvećenost. Mislim da je teško igraču koji uopšte nema talenat da napravi vrhunsku karijeru. Pogledajte sa druge strane, ako nemaš radnu naviku i motivaciju isto ne možeš da napraviš karijeru, džaba talenat. Neko kaže 90 odsto talenat, ali to nije tačno u pitanju je pola-pola“, rekao je, između ostalog, Rakočević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar