Slavko Mišić
Slavko Mišić Foto: fsb.org.rs

Tragedija u Beogradu - nekadašnji fudbalski sudija Slavko Mišić (65) izvršio je samoubistvo u Zemunu.

Kako se navodi, delegat Fudbalskog saveza Srbije pucao je iz pištolja u glavu dok je bio u automobilu.

Mišić je bio poznat i cenjen u fudbalskim krugovima, a tragedija se dogodila u ponedeljak.

PROČITAJTE JOŠ

Bio je dugogodišnji pomoćnik na mnogim utakmicama domaćeg šampionata, pa i na večitom derbiju.

Zajedno sa glavnim sudijom Dejanom Delevićem i drugim pomoćnikom Draganom Petrovićem delio je pravdu na 116. večitom derbiju.

„Kao dugogodišnji član Organizacije beogradskih fudbalskih sudija imao je veliko iskustvo koje je nesebično prenosio na mlađe naraštaje. U ulozi instruktora suđenja dao je doprinos razvoju novih generacija kojima se danas ponosi naša sudijska organizacija, a svojim znanjem i višedecenijskim iskustvom stekao je veliki autoritet i poštovanje“, navodi se na sajtu Fudbalskog saveza Beograda u oproštaju od Mišića.

Sudija je postao 1982. da bi pet godina kasnije stekao zvanje republičkog arbitra. U karijeri je kasnije dugi niz godina bio sudija naše najkvalitetnije lige, a istakao se u ulozi pomoćnika, pa je često dobijao poverenje da bude deo sudijskog tima u najznačajnijim utakmicama kao što je večiti derbi. Po završetku suđenja bio je instruktor prve kategorije.

„Slavko Mišić je u beogradskom amaterskom fudbalu bio i zauvek će ostati nesumnjiva asocijacija za fudbalski sport, a takav status je stekao neskrivenom dobrotom koja ga je krasila već na prvi pogled. Biće zapamćen i kao smiren čovek uvek vedrog raspoloženja, a sa tom vrlinom je i kao delegat na utakmicama u ligama Fudbalskog saveza Beograda ostvarivao veliko poverenje i poštovanje svih klubova iz glavnog grada i njegove okoline“, piše na sajtu FSB.

Datum i mesto sahrane Slavka Mišića biće naknadno saopšteni.

„Njegov iznenadni odlazak sigurno će imati uticaj i na ovaj deo aktivnosti u našem savezu, ali je onima koji će ga naslediti u tome pokazao siguran pravac koji treba slediti“, zaključuje se na sajtu Fudbalskog saveza Beograda.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar