Foto: Starsport

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić istakao je nakon utakmice sa Zenitom da ne može da bude ljut na svoje igrače, uprkos porazu.

PROČITAJTE JOŠ...

„Čestitao bih Zenitu na pobedi, ali i mojim igračima na ovoj utakmici. Prvo poluvreme nismo odigrali dobro u odbrani, pravili smo greške. Promenili smo to u drugom delu, igrali smo dobro, imali smo „otvorenu“ utakmicu na kraju. Odlučili su jedan skok i jedno polaganje, ali kako da budem ljut u ovakvoj situaciji? Zadovoljan sam kako smo igrali“, rekao je Radonjić po završetku meča sa Zenitom.

Potom se trener crveno-belih osvrnuo na sve što je njegovu ekipu zadesilo u poslednjih par nedelja:

„Pre svega, kad sam pričao o očekivanjima, rekao sam da je nerealno pričati o očekivanjima kada se nalazimo u ovakvoj situaciji, uz sve probleme koje imamo već duže vreme. Osvojen je kup, posle smo sa još manje igrača… Imali smo želju da damo sve od sebe, Zenit je sjajan ove sezone i u Evroligi i u VTB ligi.

Mi smo imali želju da odigramo najbolje što možemo, damo sve od sebe. Vrlo malo onih je bilo koji su verovali da imamo bilo kakve šanse, ali momci su dali poslednji atom snage. Na kraju, jedan zicer nas je koštao pobede koja bi možda bila i najveće iznenađenje do sad. Čestitao bih momcima ponovo jer su izgarali. Nadamo se da ćemo uskoro imati još nekoga na terenu, kako bismo mogli da radimo.“

Što se tiče igrača koji su van stroja, Zvezdin strateg ističe da će biti potrebno neko vreme kako bi se Lendri Noko, Lengston Hol, Kori Volden, Duop Rit i Kino Kolom vratili u željeni ritam.

„Sigurno da posle pauze i bolesti koju su imali će im biti potrebno vreme kako bi ušli u trenažni proces. Videćemo koliko vremena će im biti potrebno, teško je reći i biti precizan. Trudićemo se da svakoga od njih stavimo u funkciju, ali nije realno očekivati da oni budu odmah na nivou. Čekaju nas izazovi, jake utakmice, mi ćemo dati sve od sebe. Videćemo za šta će to biti dovoljno.“

Za kraj, Radonjić je istakao da se nada da će se njegovoj ekipi kad bude najvažnije vratiti za ovaj poraz:

„Večeras smo zaslužili da dobijemo“, zaključio je Radonjić.

Naredni meč Zvezda igra već u utorak, kada je na programu gostovanje u Kaunasu ekipi Žalgirisa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram