Volden u duelu sa Oriolom iz Barselone; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Asvel u petak od 20.45, u utakmici 23. kola Evrolige.

Izabranici trenera Dejana Radonjića su prethodno u pet dana, od petka do utorka, odigrali tri vrlo teške utakmice, a od povratka iz Istanbula počeli su pripreme za meč sa jedinim francuskim predstavnikom u elitnom takmičenju.

PROČITAJTE JOŠ

Tim iz Liona nalazi se u dobroj formi, vezao je tri trijumfa u Evroligi, nad Olimpijakosom u Pireju, odnosno protiv Valensije i Baskonije na svom parketu.

„Nalazi se u dobrom ritmu i sjajnoj formi, pokazali su kvalitet i nekim velikim pobedama poput one nad Barselonom, ali i vrlo dobrim igrama u gostima, u Vitoriji i Pireju. Radi se o jednoj od fizički najdominantnijih ekipa u ligi, izvanredne su atlete, ekipa koja je dugo na okupu i koja igra vrlo čvrstu odbranu što ističu kao najveći adut. Zato je potrebno da osim vrlo visokog energetskog nivoa, odigramo dobru i čvrstu utakmicu sa maksimalnom koncentracijom tokom svih 40 minuta“, rekao je Radonjić.

Ovo će biti četvrti duel dva kluba u Evroligi, a crveno-beli vode 2-1.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

„U Evroligi nema lake utakmice, niti lakog protivnika. Još jedna teška je pred nama, Asvel je skup sjajnih atleta, uigrana ekipa koja je dugo zjaedno i igra vrlo čvrstu odbranu, što se vidi i po rezultatima u poslednjih nekoliko kola, gde su protivnike zadržavali na proseku od 73-74 poena“, rekao je Kori Volden.

I Zvezdin bek je svestan odlične forme rivala iz Liona.

„To govori i da su rasterećeni i da u dobrom raspoloženju dolaze u Beograd. Želimo da odigramo borbenu i mušku utakmicu u kojoj ćemo odgovoriti na taj fizički stil igre koji gaje“, naglasio je Volden.

Utakmica u hali “Aleksandar Nikolić” igra se bez prisustva publike i uz poštovanje mera tokom pandemije Covid-19.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar