Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Crvene zvezde u utorak od 19 časova igraju meč 12. kola Evrolige, a svoje viđenje duela izneo je šef stručnog štaba Dejan Radonjić.

„U goste nam dolazi lider na tabeli, ekipa koja je dokazala da ima puno razloga da dođe do trofeja ove sezone, sa jako puno kvaliteta, iskustva, koja je u odličnoj formi, tako da smo svesni te činjenice i znamo da nas čeka težak meč i veliki izazov“, rekao je Radonjić.

Zvezda je pre meča sa Kataloncima odigrala dva teška duela, protiv Olimpijakosa u Evroligi i Krke u ABA ligi, a Radonjić je istakao da je neophodno da njegova ekipa pokaže visok nivo koncentracije:

PROČITAJTE JOŠ...

„Znamo da igramo protiv tima koji je najvećeg mogućeg kvaliteta u Evroligi. Sigurno da moramo da budemo spremni na čvrstu utakmicu, da odgovorimo na njihovu agresivnost, energiju, da odigramo meč sa dobrom koncentracijom.“

Potom je dodao i da njegova ekipa ima velikih kadrovskih problema:

„Neizvesno je u kom ćemo sastavu nastupiti, što otežava malo poziciju, ali nećemo znati do sutra na koga možemo da računamo, na koga ne. Želimo da izađemo na parket, damo sve od sebe i uz podršku koja nam je potrebna da budemo konkurentni i vidimo šta će to da nam donese“, zaključio je Radonjić.

Njegovo mišljenje deli i Nikola Ivanović:

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

„Mislim da smo na prethodnim utakmicama odigrali veoma kvalitetno u oba pravca, da smo iskontrolisali oba meča, i verujem da možemo ovo duplo kolo da odigramo na kvalitetan način. Barselona je kvalitetan rival, na čelu su tabele, i predstavlja za nas veliki izazov“, osvrnuo se na prethodne mečeve plejmejker crveno-belih.

Što se samih Katalonaca tiče…

„Analiziramo svakog protivnika, ali na treningu radimo naš deo. Ne odustajemo od naše igre, jednog agresivnog pristupa, 40 minuta velike borbe, sportske „tuče“… Videćemo gde će to da nas odvede.“

Osvrnuo se i on na utakmicu sa Krkom u Novom Mestu i tešku pobedu nakon što je Zvezda gubila 18 poena razlike pred početak poslednje četvrtine:

„Bilo je zahtevno psihološki, nismo zadovoljni kako smo odigrali, ali smo izvukli pouke za neke buduće utakmice. To je već prošlost, okrećemo se budućnosti, a to je utakmica protiv Barse“, rekao je Ivanović.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

I kapiten Branko Lazić smatra da Zvezda ima svoju šansu:

„Dočekujemo Barselonu u pobedničkom ritmu, bez obzira što smo se dosta istrošili, ali imali smo vremena da odmorimo i da se pripremimo za Barselonu. Očekujemo dobru i kvalitetnu utakmicu, ali i da podrška navijača bude na maksimalnom nivou, a mi ćemo se potruditi da odigramo što bolje i napravimo veliki rezultat“, rekao je Lazić.

Kao ključne stvari Lazić je istakao:

„Kao i na svakj utakmici koju smo dobili, to je početak utakmice, koncentracija, komunikacija, odatle će doći i šansa koju ćemo iskoristiti.“

Za kraj, kapiten Zvezde je otkrio i od koga preti najveća opasnost:

„Jedino od ekonoma ne preti opasnost… Barselona je sastavljena od sjajnih igrača, i na bukvalno svakog ćemo morati da obratimo pažnju“, zaključio je Lazić.

Barselona nakon 14 kola zauzima vrh Evrolige sa skorom 12-2, dok je Zvezda 12. sa šest pobeda i osam poraza.

BONUS VIDEO Sjajan koš Nikole Kalinića protiv Olimpijakosa

 

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar