Foto: Krka/Drago Perko/Kosarka.si

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Krku rezultatom 71:70 nakon neviđene drame u meču 11. kola ABA lige.

Zvezda je loše ušla u meč, pa je krka preko Roka Stipčevića stigla do 10:4, ali su Nejt Volters i Luka Mitrović primakli crveno-bele na dva poena minusa, pre nego što je Gibs novom trojkom odveo Krku na 13:8.

PROČITAJTE JOŠ...

Nije bilo previše ritma, pa je Zvezda pogađala mahom sa linije za slobodna bacanja, ali nisu uspeli da dođu do preokreta pre kraja prve četvrtine, pošto je pri rezultatu 14:12 za crveno-bele Nikoli Ivanoviću ispala lopta, a Dejan Davidovac faulom dao domaćinu šansu da dođe do +4, što su i isikoristili.

U drugoj četvrtini se činilo da će Zvezda lako uspeti da preokrene, pošto su preko Ostina Holinsa i Davidovca vezali devet poena, ali su od tog momenta stali. Krka je počela da pogađa, odličan je bio Macura, nadovezao se i Jan Kosi, pa je Krka odgovorila na seriju Zvezde od 9-1 novom serijom koja je dovela domaćina na velikih +10, i to zahvaljujući sjajnom šutu Luke Lapornika, koji je pogodio dve trojke, pa je nakon 20 minuta igre Krka imala 35:25.

Kako su u istom ritmu nastavili i u trećoj deonici, a razlika otišla i na +18, činilo se da će lako uspeti ekipa iz Novog Mesta da dođe do pobede, pošto su vodili 60:42 na 8:06 pre kraja utakmice.

A onda je počelo da se dešava čudo.

Zvezda je uspela da priđe na 60:47 preko Markovića, kada je Davidovac napravio faul u napadu, a Radonjić zbog dve tehničke isključen. Krka se vratila na +15… I stala. Kalinićeva trojka, pa Markovićeva trojka, pa serija pogođenih slobodnih bacanja – Davidovac je doneo 63:62 na 2:51 pre kraja.

Ubrzo potom Zvezda je imala veliku priliku da se odlepi nakon namernog faula nad Voltersom, ali nisu poentirali. Ipak, tokom rezultatske klackalice stigli su do 66:64 košem Kalinića uz faul, ali je uzvratio Gibs pogotokom za tri uz prekršaj Lazića.

Kada je Gibs nakon faula Markovića otišao na liniju penala, pogodio oba bacanja i odveo domaće na 70:67, činilo se da je gotovo, ali je Kalinić uspeo da pogodi za tri poena na osam sekundi pre kraja. Potom je Gibsu ispala lopta, klupi Krke zbog protesta dosuđena tehnička, a Kalinić sa linije za slobodna bacanja doneo pobedu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Krka – Crvena zvezda 70:71 (16:12, 19:15, 24:15, 11:29)

Dvorana: Leon Štukelj (Novo Mesto); Sudije: Matej Boltauzer, Tomislav Hordov, Tomislav Stapić

Krka: Gibs 14, Stipčević 16, Špan 3, Medved, Kosi 12, Stipaičev 5, Škedelj 2, Lapornik 12, Macura 6, Klobučar

Crvena zvezda: Lazarević, Volters 8, Uskoković, Davidovac 19, Mitrović 4, Lazić 5, Kalinić 16, Holins 7, Simonović, Ivanović, Marković 10, Cirbes 2

40′ Neverovatna trojka Kalinića, luda završnica i pobeda Zvezde! 

Pogodio je trojku za 70:70 i doneo nerešen rezultat, potom je Lazić naterao Gibsa na grešku, iz Krke su burno reagovali i tražili faul kapitena Zvezde, pa je dosuđena tehnička, a Zvezdin krilni košarkaš sa slobodnog bacanja doneo trijumf, 70:71!

40′ Gibsova trojka uz faul Lazića – 68:66

Ono što je Kaliić za Zvezdu, to je Gibs za Krku. Pogodio je uz faul za tri poena, i to po prvi put za Krku u poslednjoj deonici, pogodio dodatno bacanje.

39′ Kalinić uz faul, Zvezda ponovo preuzela prednost – 64:66

Šta uradi Kalinić… Prvo je iznudio faul u napadu, potom pogodio uz prekršaj, bio precizan sa penala – +2 za Zvezdu.

37′ Preokret Zvezde – 62:63

Davidovac je pogodio oba penala, Zvezda vodi!

34′ Radonjićevo isključenje trglo Zvezdu, crveno-beli na -5 – 62:57

Zvezda se nalazila u velikom problemu, činilo se da je situacija beznadežna kada je trener Dejan Radonjić dobio isključenje nakon dve tehničke greške u samo par sekundi, ali… To kao da je dalo gorivo igračima Zvezde koji su započeli neverovatan preokret. Od 60:42 Zvezda je započela neverovatnu seriju, predvođena Dejanom Davidovcem koji je iznudio 13 slobodnih bacanja.

29′ Važna trojka Markovića ali Zvezda igra očajnu odbranu – 59:42

Pogodio je trojku plej Zvezde, ali su u narednom napadu odigrali veoma loše, pa su Kosi i Stipčević doneli 17 poena viška domaćem sastavu.

27′ Nastavlja se katastrofa Zvezde, povredio se Marko Simonović – 50:37

Katastrofa Zvezde dobila je novu dimenziju. Iako je uspela da koliko-toliko smanji razliku, ekipa Dejana Radonjića dobila je snažan udarac pošto je zbog povrede igru morao da napusti Marko Simonović, koji je fauliran od strane Stipčevića pri jednom prodoru, nezgodno pao, uhvatio se za zglob i morao da napusti igru.

25′ Nova trojka Lapornika – 48:30

Još jedna trojka domaćih, Zvezda je na minusu od 18 poena.

23′ Dramatičan trenutak i žestok pad Gibsa – 43:29

Igrači Zvezde kao da nisu u dvorani, izgledaju izuzetno loše, i kad dobro zagrade koš ne uspevaju da dođu do lopte, pa je tako Gibs iz trećeg pokušaja uspeo da natera Kalinića na faul, i tom prilikom je „tresnuo“ o parket. Previjao se par trenutaka, nakon čega je ustao i pogodio oba bacanja.

22′ Nastavlja se potop Crvene zvezde – 41:29

Volters je primakao flouterom Zvezdu na minus od šest poena, ali su usledile dve trojke igrača Krke kojima su otišli na +12

Poluvreme: Zvezda očajna, Krka iskoristila slabosti gostiju

Košarkaši Crvene zvezde gube nakon 20 minuta pre svega zbog očajnog šuta, pošto su pogodili tek devet od 28 šuteva iz igre. Naspram Zvezde, Krka ima vođstvo najviše zahvaljujući boljem šutu za tri poena, pošto su pogodili tri šuta više od crveno-belih. Takođe, razlog u lošoj Zvezdinoj poziciji na semaforu „leži“ i u izgubljenim loptama – imaju ih devet.

20′ Krka razbija Zvezdu, crveno-beli na samo osam poena minusa – 35:27

Trojkom Lapornika Krka je stigla na +10 (35:25), potom je usledilo još nekoliko Zvezdinih promašaja pre nego što je Volters flouterom primakao crveno-bele na minus od osam poena. Potom je Gibs zakasnio u poslednjem napadu, a crveno-beli nakon prvih 20 minuta imaju minus od osam poena.

18′ Trojka Lapornika, Radonjić tražio tajm-aut – 32:25

Igrači Zvezde kao da mislima nisu u Novom Mestu, ređaju se velike greške, pa je tako i Cirbesu lopta ispala, doduše uz pomoć defanzivaca domaćeg sastava, sa druge strane bio je precizan Lapornik sa sedam metara.

17′ Stao je šut Zvezdu, ali tu je odbrana – 27:25

Ne služi šut igrače Zvezde, promašio je Kalinić, sa druge strane Marković je presekao čistu loptu, a Davidovac iznudio faul i pogodio oba bacanja.

16′ Upisao se i Kalinić – 25:23

Najbolji Zvezdin igrač postigao je prve poene tek sredinom treće četvrtine, a njegovim košem Radonjićevi puleni su prišli na minus od dva poena.

14′ Serija Krke, Zvezda ponovo u minusu – 25:21

Činilo se da će Zvezda uspeti da preuzme konce igre, ali je posle par dobrih minuta usledio novi pad, pa je lopta ispala Mitroviću, Holins promašio trojku, potom je i Cribesu prošla kroz ruke.

13′ Još dve trojke Zvezde, jedna Krke – 22:21

Stigli su gosti do preokreta zahvaljujući pogođenim trojkama Davidovca i Holinsa, uzvratila je Krka mini-serijom od pet vezanih poena.

12′ Zvezda bolja početkom druge četvrtine – 17:15

Podigli su nivo u odbrani, na to se nadovezao i Holins pogođenom trojkom, pa je domaći sastav zatražio tajm-aut.

10′ Zvezda propustila šansu da izjednači, Krka na +4  posle prve četvrtine – 16:12

Imala je Zvezda nakon poena Davidovca i Holinsa sa penala priliku da dođe do izjednačenja, ali je Ivanoviću ispala lopta u poslednjem napadu, a Davidovac napravio faul nad Macurom koji je pogodio oba bacanja, pa domaći sastav ima četiri poena viška nakon prve četvrtine.

8′ Gibs čuva vođstvo Krke – 14:8

Pogodio je trojku Gibs, a nakon što je Stipčević bio precizan sa linije za slobodna bacanja, domaći sastav je povećao prednost na 14:8. U velikoj meri zasluge za to idu sjajnom štićenju reketa.

6′ Zvezda uhvatila priključak – 10:8

Pogodili su Volters i Mitrović, Zvezda uspela da smanji razliku na dva poena minusa.

3′ Krka bolje ušla u meč – 10:4

Nisu sveži igrači Zvezde, što se i vidi s obzirom na to da su savladali Olimpijakos u četvrtak, pa je Krka nošena Stipčevićem stigla do prednosti 10:4.

BONUS VIDEO Neverovatan koš Nikole Kalinića protiv Olimpijakosa

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar