Foto: Srdjan StevanovicStarsport

Trener crveno-belih dobro raspoložen nakon trijumfa nad prvakom Evrope.

Dejan Radonjić je izneo utiske posle pobede svojih izabranika nad Anadolu Efesom kojom su košarkaši Crvene zvezde okončali takmičenje u Evroligi za sezonu 2021/2022:

PROČITAJTE JOŠ...

„Početak nije bio dobar. Odbrana je bila mekana, grešili smo. U trećoj četvrtini je početak bio jako dobar, ofanzivno i defanzivno. Teška je utakmica bila“, rekao je Radonjić nakon trijumfa svojih izabranika 93:85.

Potom je iskoristio priliku da podseti na sve probleme sa kojima su se crveno-beli susretali, i uprkos kojima su uspeli da dođu do 14 pobeda, računajući i utakmice protiv timova iz Rusije:

„Pokušali smo da se što bolje pripremimo. Značajno je bilo što smo koristili Holinsa. Raduje to što smo pobedom završili Evroligu. Ovogodišnje izdanje je završeno sa 14 pobeda u 33 meča. Pobede koje smo ostvarili… Želja nam je bila da ove godine imamo više pobeda nego prošle, to smo i ostvarili. Osim u par utakmica, igrali smo prepoznatljivo. Pobeđivali smo, gubili.

Negde smo iskoristili šanse, negde nismo. Tokom pripremnog perioda imali smo problema sa povredama. U tim okolnostima smo trenirali. Evroligu smo počeli bez pet igrača. Adaptirali smo se na sve te situacije. Pokazivali smo karakter. Odigrali smo ligu, 33 meča, 29 utakmica nismo bili kompletni. Sagledavajući tu činjenicu, morao bih dobro da razmislim kako da kvalifikujem ovu sezonu. Imali su i drugi timovi probleme sa povredama i koronom. Ali nije isto kad Barselona ostane bez igrača i kad mi ostanemo“, rekao je otvoreno Radonjić sumirajući sezonu koja je okončana, ne računajući ruske timove, sa skorom 12-16.

Crvena zvezda fokus prebacuje na ABA ligu:

„Do kraja ABA lige sa 2 pobede obezbeđujemo prvo mesto. Mi smo jedina ekipa u Evroligi koja igra paralelno takmičenje koje je najznačajnije za klub. Nije lako posle ovih napora da držiš nivo igre“.

Posebno značajan bio je povratak Ostina Holinsa:

„U ovom periodu smo bili u dobrom ritmu. Holins je bio u najboljoj formi otkako je došao. Ispao je on, pa je ispao Lazić. Pitanje kako bi se situacija razvijala da smo npr. u prvom kolu imali pet igrača više, a ne manje…“, poručio je Radonjić za kraj.

BONUS VIDEO Navijači Crvene zvezde pevaju čuvenu „Kaćušu“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar