Sofija ujedinila srpsku košarku, skupljeno 2 miliona dinara

Košarka 20. jun. 202020:05 > 20:3528 komentara
Podeli:
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Više dva miliona dinara prikupljeno je za lečenje male Sofije Markuljević, na humanitarnom turniru u šutiranju trojki.

Igrači četiri srpska ABA ligaša i po jedan član iz 14 klubova KLS nadmetali su se u brzom šutiranju trojki, u hali „Master“ u Zemunu.

Pobeda je bila u potpuno drugom planu, što je i razumljivo, kada je povod bio da se doprinese lečenju bolesne devojčice, koja je na parketu ujedinila srpsku košarku.

PROČITAJTE JOŠ

Ceo prihod od dva miliona dinara doniran je pomoć Sofiji Markuljević.

Svi igrači su se potrudili da pogode što više trojki, koje su u prvom krugu vredele po 1.000 dinara, da bi pogodak bio sve vredniji – u četvrtfinalu i polufinalu po 3.000, a u finalu je svaka trojka vredela 5.000 dinara.

Na kraju je trijumf odneo Luka Cerovina iz Mega Bemaksa, drugo mesto pripalo je Urošu Čarapiću (Borac), dok se na trećem našao Luka Anđušić (Metalac).

Još jednom su naši košarkaši pokazali veliko srce i humanu stranu, i odazvali se na poziv kompanije „Meridian“ da pomognu za Sofijin prvi korak.

Sofija Markuljević boluje od veoma retke i opasne neuromišićne bolesti – spinalne mišićne atrofije tip I. Deca sa ovom dijagnozom žive najviše dve godine, stoga je svaki dan da se sakupe novčana sredstva dragocen i svi zajedno možemo da pomognemo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar