Foto: Tanjug/AP Photo/Eric Gay

Beki Hemon postala je prva žena koja je kao glavni trener vodila tim u NBA ligi, posle isključenja Grega Popoviča.

Tokom prvog poluvremena meča Sparsa protiv Lejkersa, koji su na kraju trijumfovali sa 121:107, Greg je potvrdio da nekada ne može da obuzda temperament.

PROČITAJTE JOŠ

Vikao je na sudiju ušavši na teren, sporan je bio faul nad Derozanom, pa je isključen na 3:56 do kraja prvog poluvremena.

Ispraćen je aplauzima, a onda je Beki Hemon preuzela trenersko mesto i vodila utakmicu do kraja.

Time je ispisana istorija NBA lige, a prošle godine je na sličan način debi imao i Tim Dankan, kada je Popovič isključen protiv Portlanda.

Beki Hemon je i prva žena koja je vodila tim u razvojnoj i letnjoj ligi, a želja joj je da nasledi Popoviča kada on ode u penziju.

Kakvo poverenje ima kod Grega, svedoči podatak da je u štabu od 2014. godine.

„Istina, ovo je velika stvar. Bila sam dugo deo ove organizacije, došla sam 2007, deo sam Sparsa još iz WNBA perioda punih 13 godina, radila sam sve. Mnogo sam vremena uložila, i oni su mnogo vremena uložili u mene da me izgrade i učine me boljom. Iskreno, samo sam pokušavala da dobijem meč, nisam imala vremena da reagujem na sve, nisam gledala telefon, pa ne znam ni šta se dešava van AT&T Centra večeras“, rekla je Beki, koja želi da fokus bude samo košarka i da ne bude u prvom planu činjenica da je prva dama na klupi NBA lige.

Beki je šestostruki učesnik WNBA Ol stara, ima 16 godina igračke karijere.

„Očigledno, imam veoma visoko mišljenje o njenom znanju, čim sam je zaposlio. A sve je počelo kada je još igrala košarku, bila je lider, svi su reagovali na nju, puna je samopouzdanja, ima takmičarski duh i ona vodi ceo šou“, jasan je bio i Greg Popovič.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar