Foto: Promo WNBA

Kompanija "Wilson" u partnerstvu sa Nacionalnom ženskom košarkaškom asocijacijom (WNBA) predstavila je novu zvaničnu loptu Lige pre početka jubilarne, 25. WNBA sezone.

„Oduševljeni smo što objavljujemo partnerstvo sa WNBA uoči istorijske 25. sezone. Uvođenjem Evo NXT tehnologije na najviši nivo ženskog sporta i najava dolaska prvog člana iz WNBA u naš savetnički tim u jeku marta, istorijski važnog za žene, zaista je veliki korak za Wilson“, rekla je Amanda Lamb, direktor globalnog marketinga za timske sportove u „Wilsonu“.

Izrađena od 100 odsto kompozitne kože, zvanična lopta WNBA integriše „Wilsonovu“ Evo NXT konstrukciju koja predstavlja poboljšano prijanjanje i mekan osećaj minimalne vlage.

PROČITAJTE JOŠ

“Pred 25. sezonu naše lige osećamo više poleta i energije nego ikada ranije, i uzbuđeni smo što ćemo sarađivati sa Wilsonom na novoj zvaničnoj lopti za igru“, rekla je komesar WNBA Keti Engelbrt.

Istovremeno sa predstavljanjem nove lopte, „Wilson“ takođe predstavlja prvog člana iz WNBA u svom savetničkom osoblju, trostruku učesnicu WNBA Ol-stara Liz Kambejdž. Kao zvanični „Wilsonov“ savetodavni kadar, australijski centar baviće se testiranjem, pružaće povratne informacije i sarađivati na „Wilsonovim“ košarkaškim proizvodima.

„Veoma sam srećna što sam prva WNBA košarkašica u Wilsonovom savetodavnom timu. Ženama poput mene je više nego značajno da imaju mesto za stolom, da utiču na kreativne ideje i pružaju uvid u performanse“, rekla je Kambejdž.

Ona se pridružila poznatom treneru veština Krisu Briliju i našoj zvezdi FIBA 3×3 Dušanu Bulutu u rastućem timu „Wilson Basketball Stafa“. Sa više od 10.000 profesionalnih sportista, trenera, nastavnika i savetnika, program savetničkog osoblja uspostavljen je pre skoro 90 godina, i predstavlja širok spektar sportova širom sveta.

„Wilson“ WNBA lopta biće dostupna ekskluzivno na wilson.com od 3. maja, i putem odabranih prodavnica, uključujući WNBAStore.com, od 17. maja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar