KK Olimpijakos, KK Partizan
Foto: EPA/IAN LANGSDON

Prošlo je tačno 11 godina od kada je Partizan učestvovao na fajnal-foru u Parizu, a do danas je to najveći uspeh naše košarke u 21. veku.

Dugo su crno-beli čekali da zaigraju na završnom turniru Evrolige jer od 1998. godine nisu igrali u ovoj fazi takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

Navijači crno-belih su se nadali da bi Partizan mogao da priredi senzaciju ravnu onoj kada je 1992. godine u Istanbulu postao prvak Evrope.

Partizan je otišao na taj turnir sa željom da se nadigrava i pokaže svima da je ravnopravan učesnik, o čemu je za Nova.rs govorio i trener tog tima Duško Vujošević.

U oba susreta na tom turniru je „parni valjak“ poražen na jednu loptu. U polufinalu je Olimpijakos slavio sa 83:80 nakon produžetka.

U poslednjem napadu je Miloš Teodosić šutirao za tri poena, promašio čitav obruč, ali je njegov promašaj u koš sproveo Džoš Čildres.

U meču za treće mesto je CSKA savladao Partizan sa 90:88, pa su crno-beli takmičenje završili na četvrtoj poziciji.

Sastav Partizana činili su: Lorens Roberts, Stefan Sinovec, Lester Bo Mekejleb, Dušan Kecman, Strahinja Milošević, Aleksandar Rašić, Aleksandar Mitrović, Petar Božić, Aleks Marić, Jan Veseli, Branislav Đekić, Slavko Vraneš.

Crno-beli ove sezone nisu osvojili nijedan trofej, a promenili su tri trenera. Partizan nije blistao ni u ABA ligi, ni u Evrokupu, a ostao je praznih šaka i u Kupu Radivoja Koraća.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar