Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Peti prozor kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci doneće potpuno drugačiji sastav "orlova", možda će se po prvi put okupiti 12 igrača koje pozove selektor.

Svetislav Pešić je saznao još jednu lošu vest. Povredio se potencijalni reprezentativac Mario Nakić koji je nedavno poručio da nije izabrao da li će igrati za Srbiju ili Hrvatsku.

PROČITAJTE JOŠ

Od početka sezone igra odlično u Igokei, pa prosečno beleži 14,7 poena uz 8,7 skokova, 1,7 asistencija i 2,3 ukradene lopte. Bio je odličan i u mečevima Lige šampiona, a sada je jedan pokret kolena uplašio sve.

Detaljni pregledi su pokazali da je Nakiću prednji ukršteni ligament kolena, a očekuje se da bude van terena nekoliko meseci jer ga očekuje i operacija.

Nakić ima 21 godinu, letos je potpisao trogodišnji ugovor sa timom iz Laktaša. Počeo je u mlađim kategorijama Zemuna, a posle pionira Partizana je stigao do Real Madrida. Odveo je juniore Reala do titule prvaka Evrolige 2019. godine (u finalu je Megi ubacio 33 poena, indeks korisnosti 41) i od tada se spekuliše za koju će reprezentaciju igrati jer ima mogućnost da bira između Srbije i Hrvatske.

Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

BONUS VIDEO Najveća brada srpske košarke

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar