Foto. Tanjug/AP Photo/Sue Ogrocki

Aleksej Pokuševski, iako najmlađi u NBA ligi nameće se kao stater Oklahoma Siti Tandera, a njegova igra je tokom marta postala još raznovrsnija. Za Nova.rs je govorio o napretku, veri koju imaju u njega u Oklahomi i zakucavanjima koja postaju njegov zaštitni znak.

Pokuševski je bio najefikasniji igrač Tandera protiv Dalasa (106:127) sa 21 poenom (8/17 iz igre, 3/10 za tri), šest skokova i dve asistencije i tako najavio seriju sjajnih partija u martu, o kojima je govorio i njegov trener Mark Degnolt.

PROČITAJTE JOŠ

Pokuševski dobija sve više prostora u igri i veoma mu znači podrška koju ima od čitave organizacije.

„Meni veruju u Tanderu, od igrača do menadžera svi mi veruju i pokazuju mi to kroz kako kroz minutažu, tako i kroz priču i bodrenje. Radim svakog dana na svemu tome, na šutu, na driblingu i odbrani, ali od prve utakmice, pa sve do sad mi baš pokazuju poverenje. Pokušavam da pomognem timu. Zakucavanja se poboljšavaju, vidim da mogu da odem i do kraja, pa to pokušavam da iskoristim“, rekao je Pokuševski za Nova.rs.

Osvrnuo se kratko i na period provedem u G ligi.

„To je jedna stvar koja mi je pomogla da napredujem, da udahnem duboko i da razmislim o ostalim stvarima. Imali smo druge utakmice u ‘mehuru’ u kojima sam mogao da napredujem.“

Namerava da nastavi da insistira na driblingu i vežbama sa loptom.

„Treniram naporno, pokušavam da vežbam što više sa loptom. Svaki trening koristim da radim vežbe driblinga, da šutiram. Osećam se bolje na terenu sa loptom i nastaviću da radim. Radili smo sjajan posao, ali napredujemo svakom utakmicom.“

Pojasnio je i šta je „ukrao“ iz igre Kristapa Porzingisa.

„Postoji jedna stvar koju sam video kod njega, on ne žuri jer ima 2 metra i 10 centimetra. U početku sam i ja žurio sa šutevima, ali sada mogu da uzmem koliko mi je vremena potrebno i to sam počeo da radim i mnogo je bolje“, završio je Pokuševski.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar