Aleksej Pokuševski
Aleksej Pokuševski Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Zaslužio je svoje mesto u prvom timu, sad se očekuje da zablista

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski produžio je ugovor sa Oklahoma Siti Tanderima i to nakon što je odigrao više nego solidnu predsezonu.

PROČITAJTE JOŠ:

Oklahoma je iskoristila timsku opciju, te je osigurala Pokuševskog sve do leta 2024. godine. Prvi, te za sada jedini ugovor koji je srpski igrač potpisao sa Oklahomom bio je na 2+1+1 sezonu, a sveukupna zarada Pokuševskog za te četiri godine je 14.350.000 bruto.

Na leto 2024. godine biće novi presek stanja, pa će i od Pokuševskog zavisiti da li će ostati u Oklahomi ili će potražiti novu sredinu.

Prošle sezone je igrao dobro, imao je 7,6 poena, 5,2 skoka i 2,1 asistenciju prosečno po meču. Odigrao je 60 utakmica, na 26 je bio starter, a tu ulogu mogao bi da ima i u predstojećoj sezoni.

Pored njega, Oklahoma je već sada iskoristila opciju da potvrdi treću godinu u ruki ugovoru australijskog plejmejkera Džoša Gidija i američkog beka Treja Mena.

Pokuševski ima tek 21 godinu i Oklahoma u njemu vidi jednog od igrača koji bi mogli da budu nosioci generacije koja će se boriti za titulu.

BONUS VIDEO Jokić: Želim da budem Tim Dankan Denver Nagetsa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar