Aleksej Pokuševski
Foto. Tanjug/AP Photo/Sue Ogrocki)

Nju Orleans Pelikansi oporavili su se od šokantnog poraza od Denvera i sa 109:96 savladali Oklahoma Siti Tander za koji nastupa naš Aleksej Pokuševski.

Bio je ovo 15 poraz Tandera u poslednjih 16 mečeva, ali je niz prekinut iznenađujućom pobedom protiv Denvera.

Pokuševski je još jednom bio starter, a na terenu je proveo 27 minuta postigao je osam poena uz devet skokova, te po jednu asistenciju i ukradenu loptu.

Imao je nekoliko sjajnih akcija, a izdvojio se jedan „flouter“. Čekao je da se približi što više, a onda se u jednom trenutku podigao i visoko prebacio protivničkog igrača.

U jednoj akciji je pokazao sjajnu kontrolu lopte, driblao je rivala, a nakon građenja pozicije se odjednom podigao na šut i postigao dva poena.

Ovaj potez, kao i pogodak preko Vilijamsona, izazvao je oduševljenje kod američkih komentatora koji su prenosili meč.

Zajon Vilijamson je još jednom predvodio Nju Orleans sa 27 poena, uz osam skokova i šest asistencija, a pratio ga je Brendon Ingram sa 24 poena.

PROČITAJTE JOŠ

Pelikansi pokušavaju da dođu do mesto koje vodi u plej-in, a trenutno se nalaze na desetoj poziciji na Zapadu. Ipak, ekipa je u lošoj formi jer je poražena na šest od poslednjih osam susreta.

Mozes Braun je postigao 18 poena za Tander, Lu Dort je dodao 17, dok je Teo Maledon stao na 16.

Pelikansi su prvo poluvreme priveli kraju serijom od 19:4, poveli su sa 60:43, a tu prednost su održali do kraja. Nju Orleans je iz igre šutirao 51 odsto u prvom delu, a pre početak četvrte deonice Pelikansi su imali 79:68.

Gabrijel Dek je upisao debitantske minute za Tander. Imao je dva poena, dve asistencije i dva skoka za 15 minuta na terenu.

NBA rezultati

Petak

Dalas – Detroit 115:105

Bruklin – Indijana 130:113

Milvoki – Hjuston 136:143

Golden Stejt – Minesota 114:126

Toronto – Denver 111:121

Nju Orleans – Oklahoma 109:95

Foto: Sofascore Printscreen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar