Foto: Tanjug/AP/Sue Ogrocki

Aleksej Pokuševski iz dana u dan oduševljava svojim igrama u NBA ligi, a iako ima tek 19 godina, već je počeo da pomera granice i obara rekorde.

NBA je sa njim napravila priču o putu do uspeha i ostvarenju snova u kraćem filmu pod nazivom „Želim da dokažem da mogu da budem jedan od najboljih“.

Priča o uspehu srpske košarkaške nade počinje u Srbiji u Novom Sadu, pa zatim u Beogradu, da bi ga karijera odvela u Grčku.

PROČITAJTE JOŠ

U Olimpijakosu su ga primetili NBA skauti, kojima je na najbolji mogući način odužio briljantnim partijama u Okalhomi.

„Ja sam odrastao u Srbiji, rođen sam u Beogradu, ali sam odrastao u Novom sadu. Otac mi je bio košarkaš, njegov brat takođe, kao i moj brat, tako da je cela porodica okrenuta ka košarci. Mislim da sam imao dve godine kada sam dobio loptu i počeo da je tapkam“ priča Pokuševski

On ističe da je Srbija zemlja košarke što je bilo mnogo bitno u njegovom razvoju.

„Ako dođete u Srbiju videćete neverovatno mnogo košarkaških terena. Ne znam zašto je to tako, ali verovatno jer mnogo volimo košarku i imali smo mnogo vrhunskih igrača i uspeha u tom sportu“ priča srpski košarkaš.

Kaže da je još kao klinac gledao Brajanta i maštao da igra u NBA ligi.

Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

 

„Sanjao sam o NBA još kad sam imao osam godina. Gledao sam Kobija Brajanta, i te momke tada, ali nisam želeo da se ugledam na njih. Hteo sam da imam svoj stil i da igram na svoj način“ objašnjava Pokuševski.

PROČITAJTE JOŠ

Pričajući kako mu je Atina postala drugi dom i odskočna daska za NBA, ali da nije imao velika očekivanja pred draft 2019. godine

„Nisam očekivao da ću biti 17. pik, mislio sam da možda neću biti ni draftovan, jer nisam išao na njihovu letnju ligu, niti sam prošao te NBA kampove preko leta. Ali, desila se ta čarobna noć kad sam izabran i posle toga nisam spavao celu noć, svi smo bili srećni u porodici“ kaže Pokuševski.

Ističe da je za loš početak sezone glavni problem bila činjenica da zbog okolnosti.

„Nekako sam odmah ušao u sezonu, a da nisam imao nikakvo iskustvo preko leta. Dao sam sve od sebe, koliko sam mogao. Posle sam igrao sa G ligu, ali sam uspeo da se nametnem vratim u tim. NBA je zahtevna, imate utakmicu svaki drugi dan, ritam je jak tempo brz i zato je najjača liga“ kaže srpski centar.

Pokuševski je pričao i o slici sa Lebronom Džejmsom kada su njih dvojica u dueleu.

„Ima jedna slika sa Lebronom na utakmici sa Lejkersima, osećam se prelepo u takvim trenucima“  priča Pokuševski.

On dodaje da mu je drago kad se sretne sa srpskim igračima na utakmicama.

„Kada smo igrali protiv Denvera, na zagrevanju ja čujem neko me zove „Aleksej, Aleksej“, okrenem se ono Nikola Jokić. Tu smo se malo ispričali. Odličan je čovek, a kao igrač je sve poznato nema šta da se doda“ kaže Aleksej.

On je za kraj rekao da želi naprono ds trenira da ne igra samo dobro nego i snažno i da može da dokaže da će biti mežu najboljima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar