Foto: twitter.com

MVP trka neće biti laka za Nikolu Jokića, ali ne samo zbog sudija koje njemu dele pravdu, zbog čega je reagovao Bogdan Bogdanović.

PROČITAJTE JOŠ

Jokić je u prethodnoj noći ubacio 27 poena Detroitu za 27 minuta na parketu, ovaj put je imao samokontrolu kada su sudije „briljirale“.

Jedan koš uz faul prošao je bez dodatnog slobodnog bacanja, iako je svima u hali bilo jasno da Plamli nije pipnuo vazduh, već ruku lidera Denvera.

Smejali su se na klupi Denvera, oglasio se čak i Bogdan Bogdanović, u neverici da arbitri nisu poslali Nikolu na liniju penala.

Na ovo meču, Jokić je imao dva slobodna bacanja, pogodio je jedno, a utakmici je prethodio duel u kom je situacija bila malo drugačija.

Dobio je protiv Orlanda ozbiljan udarac Jokić po rukama pri šutu i arbitri su na to ostali nemi, a to je bila već druga takva situacija za samo pola četvrtine meča.

Onda se Jokić zaleteo da faulira Rosa i nije mogao da se zaustavi, malo je nedostajalo da se zakuca u sudiju.

„Streljao“ ga je pogledom, posle toga je meč završio sa devet slobodnih bacanja, što ponekad deluje kao nemoguća misija, imao je čak pet utakmica ove sezone bez ijednog slobodnog bacanja.

Deluje da Jokić eskaliranjem besa igra na tankoj liniji između toga da dobije dve stvari dve stvari – da ga kažnjavaju i isključuju, ili da mu sviraju barem pravedno.

Sa druge strane, Džoel Embid nema taj problem, može da patosira rivala rvačkim zahvatom, nasmeje se sudijama u lice i nastavi kao da se ništa nije desilo.

Kada zatreba, šalje se na liniju penala i prečesto, protiv Bostona je prethodne noći imao 35 poena, od toga je izveo čak 20 slobodnih bacanja i pogodio 16!

Iz igre, šut je bio 9/19, iako se zbog stila igre i fizikalija igra grubo u duelu sa njim, nije ništa mnogo drugačije ni kod Jokića, osim kriterijuma.

Upravo u meču Boston – Filadelfija, Seltiksi su imali 18 slobodnih bacanja, dva manje nego Embid sam. Izveo je 37 bacanja od povratka na parket, a u tri dosadašnja susreta sa Bostonom, imao je 56 bacanja, Seltiksi 58.

U meč je Embid ušao sa prosekom od 11.6 bacanja po meču.

„Dolazak na liniju penala je veština. Mnogi to zovu flopingom, ali ja sam tip igrača koji ide na kontakt, rivali reaguju, stavljaju ruke i ako ih u tome uhvatim, ja idem na liniju penala. Nije to lako kao što ljudi misle, ne mogu to svi. Treba da imate visok košarkaški IQ da biste to uspeli“, hvalio se posle meča Embid.

Kada je u pitanju košarkaška inteligencija, teško da tu može da parira Jokiću u igri, izgleda da je problem ipak nešto drugo.

Foto: twitter.com

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar