Foto:USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Aleksej Pokuševski kao tinejdžer je u dresu Oklahome zakoračio u NBA, usledila je privremena selidba u Razvojnu ligu, a za Nova.rs je govorio o povratku, ali i Nikoli Jokiću i Lebronu Džejmsu.

Naš portal imao je priliku da prisustvuje video konferenciji, zajedno sa kolegama iz Grčke i Srbije, a Pokuševski se dotakao i preranog odlaska Đorđa Balaševića.

„Generalno mi porodica i Novi Sad mnogo nedostaju, i sam grad, i prijatelji. Ali, znam gde se nalazim i šta mi je posao. Ispratio sam i odlazak Balaševića, veliki sam njegov fan, stalno slušam pesme. To jeste tragedija, ali je ostavio istoriju iza sebe“, poručio je Pokuševski.

PROČITAJTE JOŠ

Sjajni srpski košarkaš trenutno je na Floridi, gde je organizovan NBA G „bubl“. Za Nova.rs je otkrio kako je došlo do prelaska u Oklahoma Blu i šta je dalji plan.

„Još ne znam ništa oko povratka u NBA, pred sam kraj turnira smo, uskoro bi trebalo da bude (povratak u Oklahomu, prim.aut)“, istakao je Poku za naš portal.

Svestan je budući NBA as da je napravio pravi potez.

„Pričao sam sa trenerom Dagnoltom i generalnim menadžerom, odluka je bila da je G liga najbolja za mene i moj napredak u ovom trenutku karijere. Ispotavilo se kao tačno. Dobio sam više minuta i napredujem iz meča u meč“.

Foto: Printskrin Zoom

Imao je Pokuševski priliku sa Oklahomom da igra i protiv Nikole Jokića, ali i Lebrona Džejmsa.

„Oduvek sam sanjao da zaigram u NBA, kao i svako dete koje igra košarku. Imam jednu sliku sa Lebronom sa meča koju ću uramiti verovatno. Osećao sam se prelepo dok sam igrao protiv njega. Što se tiče Jokića, pre meča sa Denverom neko viče ‘Aleksej, Aleksej’, i shvatim da me on zove tokom zagrevanja. Malo smo se ispričali, super je dečko, a kao igrač nemam šta da pričam o tome. Bilo je lepo što smo se sreli“, podvukao je Pokuševski.

Sa velikim očekivanja u najjačoj ligi sveta odlično se nosi…

„Ne mogu da kažem da mi je to pritisak, ali većina srpskih igrača u NBA je bila uvek na visokom nivou. Ja sada nemam pritisak u ekipi. Imaju puno poverenje u mene, ja verujem u sebe i pokušaću da iskoristim svaku priliku“, zaključio je Pokuševski.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar