Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Košarkaši Partizana završili su svoje učešće u Evroligi na 11. mestu što nije bilo dovoljno za plasman ni u plej-in, ali su po jednom parametru bili neprikosnoveni u Evroligi.

Tokom 17 utakmica u kojima su bili domaćini, crno-beli su imali najveću prosečnu posetu u elitnom evropskom takmičenju.

Partizan je u „Beogradskoj areni“ u proseku gledalo 19.916 gledalaca u proseku što su brojke za divljenje, a ako to stavimo u širi kontekst onda ćemo dobiti sliku koliko su ti podaci fascinantni.

PROČITAJTE JOŠ

Ako uzmemo u obzir prosečnu posetu i NBA timova gde svi imaju velike dvorane što nije slučaj u Evroligi, pa je jednom Monaku na primer nemoguće da parira Partizanu i Crvenoj zvezdi, onda su crno-beli četvrti najgledaniji tim sveta.

Podaci ESPN-a o prosečnoj gledanosti ekipa kod kuće, kao i na gostovanjima
Foto: Printscreen

Prema podacima ESPN-a o prosečnoj gledanosti u ovoj sezoni NBA lige, ispred Partizana su samo Čikago Bulsi sa 20.624 navijača u proseku, zatim Dalas Maveriksi sa 20.217, dok su na trećem mestu Filadelfija Seventisiksersi koji su uz pomenuta dva tima jedini s aprosekom preko 20 hiljada oi gleda ih 20.217 navijača po meču.

Iza crno-belih su tako ostali Majami, Lejkersi, Seltiksi,kao i Denver Nagetsi Nikole Jokića što je još jedna potvrda onoga š to je Partizan ove godine napravio uprkos lošijem rezultatu.

BONUS VIDEO Finiš utakmice Real – Huventud

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare