Nikola Jokić i Džoel Embid Foto: Tim Nwachukwu / Getty images / Profimedia

Dobro je poznato da Nikola Jokić nije omiljen kod sudija u NBA ligi, o čemu govori i broj slobodnih bacanja koje je izveo ove sezone.

Naime, Jokić je ove sezone odigrao 74 meča od 77 mogućih, a izveo je 413 penala, što znači negde oko 5,6 po utakmici.

Sa druge strane, Jokićev najveći rival, Džoel Embid odigrao je samo 36 utakmica zbog teške povrede kolena, dakle više nego duplo manje od srpskog centra. Međutim, Embid je za to vreme šutnuo čak 420 penala.

PROČITAJTE JOŠ:

Prosta matematika kaže sledeće – Jokić je igrao 38 utakmica više, a i dalje ima manje šutnutih slobodnih bacanja od Embida.

Niko ne spori Embidove kvalitete, sposobnosti i znanje da iznudi veliki broj faulova po utakmici, ali nemoguće je da obojica imaju isti tretman kod sudija, a da je razlika u brojkama ovolika.

I na Jokićevom telu često možemo da vidimo ožiljke i posekotine zbog mnogo kontakata koje trpi, ali za veliki broj njih ne dobija faulove, kao neke druge zvezde. I sam Jokić je svestan da ga sudije nekada nepoštuju dovoljno, pa im često prigovara, a to se neretko završi i tehničkim greškama, pa čak i isključenjima.

Ipak, bez obzira na sve to, Jokić je prvi favorit u MVP trci, a ukoliko osvoji prestižnu nagradu, biće mu to treći put u karijeri da se domogao takvog uspeha, uprkos svima onima koji ga ne cene dovoljno.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar