Nikola Jokić protiv Minesote
Foto: Tanjug/AP Photo/Abbie Parr)

Novinar američkog "Jahua", Ben Rorbah, analizirao je prošlu sezonu u NBA ligi i tom prilikom poručio je Nikola Jokić zaslužio MVP priznanje.

Srbin je ostao bez treće vezane nagrade za najkorsnijeg igrača lige. Ona je pripala Džoelu Embidu, centru Filadelfije Seventisiksersa.

„Takođe smo se složili da je on bio najbolji igrač utakmice na kraju prošle sezone, kada je odveo Nagetse do titule. On je osvojio MVP-a 2021. i 2022. i završio na drugom mestu posle centra Filadelfije Seventisikersa Džoela Embiida prošle sezone, kada je Jokić verovatno trebalo da pobedi treću uzastopnu regularnu sezonu i umesto toga zaradio MVP finala. Njegovo je jedno od najdominantnijih igara u istoriji lige“, poručio je Ben Rorbah.

Pročitajte još

Po mnogima, Jokić je zaslužio prošle sezone da dođe do svog trećeg MVP priznanja. Ali, proglašen je najboljim igračem finala u kome je Denver bio bolji od Majami Hita sa 4:1 u seriji.

Jokić je bio MVP NBA lige 2021. i 2022. godine. I ove sezone je Srbin glavni favorit da bude najkorisniji igrač lige. Njegov Denver drugi je na tabeli Zapadne konferencije sa 53 pobede i 24 poraza, koliko ima i prvoplasirani Minesota Timbervulvsi.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare