Đanmarko Poceko
Đanmarko Poceko; Foto: AP Photo/Michael Sohn

Selektor košarkaša Italije Đanmarko Poceko je pred četvrtfinale Evrobasketa sa Francuskom (sreda, 17.15) otvorio dušu.

Foto: Nova.rs

Poceko je otkrio zašto je grlio srpske košarkaše posle debakla i kako je probao da ih uteši. Pričao je i koliko su njegovi igrači potrošili na slavlje sa njegove platne kartice, a objasnio je i skok u zagrljaj Janisu Adetokumbu – taj snimak oduševio je mnoge.

PROČITAJTE JOŠ

Na pitanje Nova.rs je bio posebno inspirisan, otkrio nam je šta je rekao utučenim srpskim košarkašima koje je grlio, pre toga nas je pozdravio na srpskom kada je čuo odakle smo.

„Dobar dan, kako ste vi? Dobro, super… Samo ovo znam da kažem na srpskom, ne znam da ga pričam, ali razumem“, opet nas je „kupio“ Poceko i još više otežao eliminaciju.

Selektor Italije još jednom je pričao o isključenju u 26. minutu protiv Srbije i generalno o smislu sporta i poruci koju treba da šalje.

„Ovo je košarka, možete da pobesnite, da vrištite na sudiju, na kraju morate da pružite ruku rivalu. To je razlika između normalnog života i sporta, kada je sve gotovo morate da pokažete poštovanje šta god da je bilo pre. Pogledajte boks ili MMA, oni se tuku, a na kraju se zagrle, to je najbolje što može da se dogodi“.

Poceko je do detalja objasnio i kako mu je bilo da gleda meč sa Srbijom posle isključenja.

„Čudna priča… Bio sam u svlačionici, a doktor je spremao piće oporavka za igrače. On je moj prijatelj, znamo se iz Valensije, radi u Albi sada. Bilo je mnogo čudno… Gledam utakmicu Evrobasketa sa prijateljem, na TV, samo mi je još falilo pivo i da dignem noge da se opustim skroz. Kada sam izašao sreo sam Adetokumba, tek što smo pobedili Srbiju i samo sam skočio… Shvatio sam da su moji igrači bili toliko umorni da su jedva imali snage da slave“, dodao je selektor Italije.

BONUS VIDEO Ispovest Poceka: Dobar dan, kako ste – zašto sam grlio srpske košarkaše, žena me nije zvala za karticu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar