Nova.rs je dan posle tragedije srpske košarke bila na treningu košarkaša Italije.

Osmesi, odlična atmosfera, lagano šutiranje na koš u pomoćnoj dvorani „Maks Šmeling“… Očekivana atmosfera je vladala među košarkašima Italije dan nakon što su u osmini finala Evrobasketa izbacili Srbiju sa 94:86.

PROČITAJTE JOŠ

Junak „azura“ bio je Marko Spisu, 27-godišnji plejmejker ubacio nam je 22 poena, više nego na svih pet utakmica grupne faze ukupno.

Posle partije karijere i čudesnog trijumfa, šutirao je na koš zajedno sa Ahileom Polonarom. Uspeo je da ga pogodi čak i nogom, deluje da bi i protiv Srbije to mogao kako ga je služio šut.

„I dalje smo u neverici šta smo uradili, bilo je to sjajno veče za nas. Sada moramo da prikupimo energiju, jer imamo važnu utakmicu u sredu (17.15) protiv Francuske. Srećno smo zbog pobede i želimo da nastavimo da sanjamo“, rekao je Spisu srpskim izveštačima u Berlinu.

Priznao je novi plejmejker Venecije da mu je ovo bila partija karijere. Kako drugačije objasniti da je do meča sa Srbijom zabeležio svega 19 poena na Evrobasketu, od toga je na dve od pet utakmica ostao na nuli u grupi C.

„Verovatno mi je to bila najbolja partija u karijeri. Ovo mi je prvo Evropsko prvenstvo, igrao sam protiv Srbije u osmini finala… Bilo je sjajno, kao san, i jedva čekam utakmicu protiv Francuske da vidimo šta će biti“.

Na snimku u vrhu teksta možete videti kako pogađa koš nogom, oduševio se što smo snimili taj trenutak.

„Snimili ste to? Okačite na društvene mreže pa ću videti… Mogu da postignem i grudimo (smeh). Šalim se, bio sam fudbaler, znam da šutnem loptu, ali više je šala, ništa ozbiljno“.

PROČITAJTE JOŠ

Logično je bilo pitanje – na kojoj poziciji je igrao:

„Atakante“, kako se to beše kaže na engleskom upitao je Spisu i otkrio da je bio napadač u mlađim kategorijama.

Kao Dušan Vlahović?

„Da, da“, zaključili smo priču sa Markom Spisuom koga je košarkaška Srbija upoznala na najbolniji način.

PROČITAJTE JOŠ Srbija od +14 do šokantne eliminacije od Italije na Evrobasketu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar