Oriola
Pjer Oriola (u sredini); Foto: EPA-EFE/Kai Foersterling

Košarkaš Barselone Pjer Oriola prvi je progovorio o incidentu koji je klub imao sa Tomasom Ertelom i njegovom ostavljanju na aerodromu u Turskoj.

Spekulisalo se da Ertel odlazi u Real Madrid, zbog čega je Barselona ostavila svog košarkaša u Istanbulu posle meča sa Anadolu Efesom.

PROČITAJTE JOŠ:

Francuzu nije dozvoljeno da se vrati zajedno sa ekipom, pa su se kasnije iz kluba ograđivali tvrdeći da nije ostavljen na cedilu i da je Barselona uredno pokrila troškove hotela i avionske karte.

U međuvremenu su i definitivno odlučili da prekinu saradnju sa Ertelom, a Oriola kaže da igrači moraju da poštuju odluke kluba.

„Tako nešto ostavlja gorak ukus i izgleda loše, ali je odluka kluba, što je iznad igrača, trenera, kapitena, menadžera, svih. To je ono što klub odluči. U takvim situacijama mi moramo da poštujemo odluku kluba i tako je, kako je“, rekao je Oriola u podkastu La Resistencia del Palau.

Brojni igrači su se pobunili zbog ovakvog ophođenja Katalonaca, vest je stigla čak i do NBA gde su neke zvezde poput Si Džej Mekoluma poručile da takav potez „miriše na tužbu“.

„Ovo je komplikovano pitanje, koje je uticalo na sve nas, na mene više od ostalih. Jer, pored činjenice da je Tomas došao u klub isto kada i ja, bio mi je cimer i imamo vrlo blizak odnos“, dodao je Oriola.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar