Foto: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Niko realan nema dilemu da je selekcija SAD na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. najcenjeniji tim u istoriji košarke.

PROČITAKTE JOŠ

Juing, Bird, Džordan, Pipen, Medžik, Robinson, Stokton, Meloun, Dreksler, Malin i Barkli već su pojedinačno ušli u Kuću slavnih čiji „samostalni“ stanovnik nije jedino Kristijan Lejtner (primljen je kao deo Drim tima) kome se nije dalo da na briljantnu koledž karijeru u dresu Djuka nadoveže zvezdane godine u NBA.

Mnogi smatraju da je taj tim bio Džordanov zbog ogromnog sjaja kojim je „njegovo leteće viosčanstvo“ zračilo tih godina, uz svo poštovanje prema ostalima , a pre svega Medžiku i Birdu, jer je prvi opet obuo patike samo da bi bio u Barseloni, a drugome je finale na Igrama bio poslednji meč u karijeri…

Ipak, Gilbert Arenas, trostruki ol-star igrač, smatra da je zapravo najbolji igrač tog tima bio Skoti Pipen.

„Pipen je bio lider tog tima u asistencijama. Nisu to bili Medžik ili Stokton, dva najbolja plejmejkera na svetu, već Pipen. Bio je najvredniji igrač Drim tima, uticao je da lopta ide od Džoirdana do Barklija, od Barklija do Malina, od Malina do Robinsona. Pippen je bio taj koji se pobrinuo da se svi žrtvuju za tim, rekao je Arenas.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar