FOTO: EPA-EFE/JUANJO MARTIN
FOTO: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Srpski centar Filip Petrušev napravio je veliki iskorak u svojoj karijeri prethodnog leta obukavši dres Anadolu Efesa u kom se odmah istakao kao veliko pojačanje.

Petrušev je govoreći za Jutjub kanal svog tima otkrio zašto nosi broj 33 na dresu, ali i ko su mu uvek bili idoli.

PROČITAJTE JOŠ:

„Počeo sam da nosim broj tri kada sam otišao od kuće, a tri je i srpski broj. Volim trojku na svom dresu, a kada imam dve trojke onda je još bolje. Dirk Novicki mi je bio idol. On je visok i ja sam uvek bio visok. On je radio sa te pozicije sve, pogađao je fejd avej, ali dopadao mi se i Kobi Brajant i zbog njegovog mentaliteta i strasti“, otkrio je mladi centar.

Filip je košarkom počeo da se bavi pre svega zbog svoje visine, a prošle sezone je u Megi dodatno proširio svoj igrački repertoar.

„U Megi sam igrao najbolju karijeru u životu, bilo je zabavno. Poboljšao sam se, sve sam pokaza, da igram i u reketu i van njega. Najbolja košarka koju sam igrao ikada“, kaže Srbin.

Od kraja sezone u Megi pa do dolaska u Efes imao je priliku da se oproba i u Letnjoj NBA ligi, pošto ga je Filadelfija izabrala kao 50. pika na draftu.

„Bilo je u redu, možda ne kako sam očekivao. Letnja liga je bila zabavna, bilo je u redu. Najteže je tamo privići se jer sam imao tri treninga i igrali smo utakmicu. Zbog toga je bilo mnogo slobodnog stila u toj košarci“, istakao je srpski reprezentativac.

Petrušev se nakon tog iskustva ipak odlučio da još akar sezonu provede u Evropi, što se zaista čini kao dobar potez, znajući da mu trener Ataman pruža znanje, šansu i podršku.

Gledajte Evroligu uz SBB i EON pakete

Utakmice Evrolige mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta.

BONUS VIDEO: Promocija Svetislava Pešića na klupi košarkaške reprezentacije Srbije

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar