Filip Petrušev o prelasku u Megu
Foto: Mega Bemaks/Ivica Veselinov

Mega Bemaks je nastavila sa jačanjem tima za narednu sezonu, pošto je ugovor potpisao jedan od najvećih talenata srpske košarke - Filip Petrušev.

Momak rođen 2000. godine stigao je iz NCAA gde je nastupao za Gonzagu, kao što je Nova.rs i najavila.

Petrušev igra na pozicijama „četiri“ i „pet“, a u prethodnim godinama je bio i standardni član mlađih selekcija Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Po potpisivanju ugovora sa Megom, istakao je da je došao u najbolju sredinu za mlade igrače u Evropi.

„Jako sam srećan i uzbuđen zbog prilike koju mi je pružila Mega, koja je najbolja sredina za mlade igrače u Evropi. Igraćemo jako dobro takmičenje, ABA ligu, u kojoj ću moći da nastavim da se košarkaški razvijam. Svi znaju koji su košarkaši sve izašli iz Meginog sistema, moj je cilj da jednog dana zaigram u NBA i verujem da ću uz naporan rad u Megi to i ostvariti“, rekao je Petrušev za klupski sajt.

Generalni menadžer Mega Bemaksa Goran Ćakić siguran je da će se Petrušev vrlo brzo uklopiti u sistem.

„Veoma smo ponosni što je jedan od najvećih talenata naše košarke prepoznao Megu kao pravu sredinu za nastavak svog razvoja. Dovođenjem Filipa Petruševa na pravom smo putu da kompletiramo tim za predstojeću sezonu u kojoj ćemo, po tradiciji, biti najmlađi u ABA ligi. Sigurni smo da će doprineti timu da ostvari što bolje rezultate“, izjavio je Ćakić.

Petrušev je rođen 15. aprila 2000. godine u Beogradu, visok je 211 centimetara. Posle odlaska iz Srbije 2014. godine, prvo je nastupao za mlađe selekcije Laboral Kuće, da bi potom otišao u NCAA gde je nastupao za Gonzagu. U sezoni 2019/2020. pružio je sjajne partije pošto je u proseku beležio 17,5 poena i 7,9 skokova a izabran je i za igrača godine u svojoj konferenciji (West Coast Conference).

Petrušev je nastupao za mlade reprezentativne selekcije Srbije i sa juniorima je osvojio zlato na EP 2017. i 2018. godine, dok je prošle godine bio jedan od najzapaženijih u nacionalnom timu na Svetskom kupu za igrače do 19 godina koji je održan u Grčkoj, na kojem je u proseku imao 19,3 poena i 10,1 skok po meču.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)