Svetislav Pešić Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Selektor zadovoljan nakon pobede Srbije nad Velikom Britanijom rezultatom 74:68

Selektor Svetislav Pešić prokomentarisao je trijumf „orlova“ nad Velikom Britanijom u Njukaslu u meču sedmog kola poslednje runde kvalifikacija za Mundobasket.

Srbija je ovom pobedom došla na korak od plasmana na Svetsko prvenstvo naredne godine, a Pešić je bio svestan važnosti ove utakmice.

PROČITAJTE JOŠ:

„Desilo se ono što smo očekivali od ove utakmice. Znali smo da će biti veoma motivisani i da igraju kao ekipa. Nama u prilog ne ide što smo sa mladim i novim timom imali samo dva, tri dana da se pripremimo. Jako sam srećan zbog pobede iako je ostvarena u kvalifikacionoj utakmici“, rekao je Pešić.

Otkrio je i čime je posebno zadovoljan.

„Dobra koncentracija, sjajni statistički parametri, u vidu 16 ofanzivnih skokova, 18 asistencija i 10 ukradenih lopti. Brojevi su sjajni. Želim reći svojim igračima bravo. Mislim da je ovo je trenutak u kojem ne možemo očekivati više, ali svesni smo važnosti ove utakmice ako hoćemo da igramo na Svetskom prvenstvu.“

Sada Srbije protiv Turske ima veliku šansu da prođe na Mundobasket i tako ne propusti još jedno veliko takmičenje posle Olimpijskih igara prošle godine.

„Svaka utakmica je važna. Igramo protiv Turske, a potom u februaru još dva meča. Imamo jako tešku grupu i svi timovi žele da se kvalifikuju na Svetsko prvenstvo. Turci su sjajna ekipa i to su pokazali večeras protiv Belgije. Očekujemo veliku podršku od naših navijača na domaćem terenu, a to je prekopotrebno ovoj mladoj ekipi.“

BONUS VIDEO Pešićeva prva analiza debakla Srbije: Ja to neću dozvoliti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar