Foto: fiba.basketball

Oštar odgovor selektora Turske.

Ekipa Efesa nije dozvolila Vasiliju Miciću da nastupi za Srbiju u predstojećem meču kvalifikacija za Mundobasket protiv Turske, a mediji su tumačili da je odluku odneo Ergin Ataman koji je istovremeno i trener i selektor.

PROČITAJTE JOŠ

On je zbog toga burno reagovao na konferenciji pred meč sa Srbijom.

Selektor Turske obrazložio je da Efes od samog početka nije bio za to da se Vasa uopšte priključi reprezentaciji, uzimajući u obzir da tim igra važan meč sa Barselonom u Evroligi naredne sedmice.

„Kao klub, mi smo bili protiv Vasinog igranja za reprezentaciju od samog početka. Međutim, posle pritiska Košarkaškog saveza Srbije, kada je Micić doneo odluku da želi da igra, ni tada nismo želeli da dozvolimo da igra. Imamo veoma važan meč protiv Barselone u četvrtak, zbog čega smo želeli da treniramo u punom sastavu, uzimajući u obzir to da Larkin nije sa nama“.

On je srpske medije optužio za provokaiju.

„Uradili smo isto što je i Barselona u slučaju Nikole Kalinića. Ovde nijedna odluka nije doneta sa nacionalnim osećanjima. Mi, Efes kao klub, doneli smo odluku. Vesti da je „Ergin Ataman zabranio Vasiliju Miciću da igra za Srbiju“ su provokacija srpskih medija, to nije tačno“, rekao je Ataman.

BONUS VIDEO Pešić: Biće teško u utakmici sa Turskom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare