Foto: Djordje Kostic / STARSPORT

Ekipa Mornara gostuje Partizanu u okviru 22. kola ABA lige, a pobeda je imperativ ukoliko Barani žele da se plasiraju u plej-of.

Trener Mornara Mihailo Pavićević, izjavio je da njegov tim u Beograd dolazi po pobedu.

PROČITAJTE JOŠ

„I na ovo i na dva preostala gostovanja idemo sa jedinim ciljem – da pobedimo. U kalkulaciji za plej-of igraju samo pobede, tako da nemamo drugog izbora. Igramo protiv Partizana kog nepravedno dovode u podređenu ulogu, sa čim se ne slažem. Partizan je institucija, jedan od najvećih klubova sa ovih prostora i o tome ne treba trošiti reči. Dovoljno je reći da je bio evropski prvak, to se ne sme zaboraviti“, rekao je Pavićević za sajt ABA lige.

Pavićević napominje da iako nisu u borbi za plej-of, Partizan mora da bude ozbiljno shvaćen.

„Ove godine ta ekipa je bila projektovana za vrh ABA lige. Nije na meni da analiziram šta se sve izdešavalo. Nije ni prvi ni poslednji put da se nekom klubu desi da naiđe rezultatska kriza kao Partizanu ove sezone. Došao je u situaciju da više nije u konkurenciji za plej-of, ali Partizan je Partizan“, istakao je Pavićević.

On ističe da nema favorita u ovom duelu.

„Ne možemo sebe da proglasimo za favorita, ali ni za nekog ko je u podređenom položaju kao nekad kad smo odlazili na megdan Partizanu. Kad se igra protiv Zvezde ili Partizana faktor publike je veoma značajan. Ovoga puta te podrške domaćin nema. To je neko olakšanje, ali što se svega ostalog tiče, idemo u goste ekipi koja je ponavljam, projektovana za vrh ABA lige. Moraćemo da odigramo na visokom nivou u oba pravca ako planiramo da se vratimo kao pobednici“, zaključio je Pavićević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar