Foto: BETAPHOTO/KK PARTIZAN/Dragana Stjepanovic/MO

Košarkaši Partizana izgubili su sve šanse za plasman u ple-of ABA lige, i u situaciji kada nisu daleko od ispadanja čekaju duel sa Mornarom u 22. kolu regionalnog takmičenja. Gostima iz Bara pobeda je imperativ kako bi ostali u trci za plasman u ple-jof i što bolju poziciju.

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Matović rekao je da očekuje „dobru, fajtersku utakmicu“.

PROČITAJTE JOŠ

„Mornar je ekipa koja se bori za plej-of i svaka pobeda im je bitna pred doigravanje. Oni ne žele tu da se zaustave, već žele da osvoje titulu pobednika ABA lige“, rekao je Matović.

On je istakao da će najveći izazov biti odbraniti se od njihovih šutera.

„Imaju tim sastavljen od dosta odličnih individualaca što je u ovom momentu najteže braniti. Svaki igrač im je fantastičan šuter, dva visoka igrača koji su fantastični na rol igri i imaju plejmejkere koji kreiraju za sve njih“, dodao je on.

Matović je istakao da je ključ u velikoj borbenosti, kako bi Partizan dobio utakmicu protiv ekipe koja će biti silno motivisana.

„Ono što mi moramo, jeste da pružimo jednu fajtersku utakmicu, sve vreme u kontaktu sa njima, da se borimo za svaku moguću loptu i svaki mogući skok, da dođemo u situaciju da budemo čvršći od njih, da bismo mogli da igramo sa njima“, rekao je Matović.

Iako nema rezultatski značaj, Partizan traži pobedu kako bi se na psihološkom planu podigao posle serije katastrofalnih rezultata.

„Nama je u ovom momentu potrebna pobeda da se podignemo psihološki kako bismo vratili ono što radimo na treningu. Iskreno očekujem jednu dobru, fajtersku utakmicu“, istakao je trener Partizana.

Partizan i dalje ima kadrovskih problema, pa če i u meč protiv Barana ući oslabljen.

„Erik Mika sigurno neće igrati, Rade Zagorac sigurno neće, dok sa Mozlijem u subotu imamo poslednji momenat da vidimo da li će moći da pruži bar nekoliko minuta u igri“, rekao je Matović.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar