Foto: Nemanja Jovanvić/Nova.rs

Nastavlja se košarkaški cirkus u Srbiji...

Turski i grčki mediji kao ekskluzivnu informaciju preneli su ono što se nagoveštavalo, klub je ubrzo i zvanično objavio da su odustali od igranja u Košarkašoj ligi Srbije.

Situacija se posle haotičnog finala ABA lige delimično primirila, a novi haos je na pomolu.

PROČITAJTE JOŠ

U Partizanu su razmišljali šta da urade, što je rekao i trener Željko Obradović da će učiniti posle finala sa Crvenom zvezdom, i epilog je da nisu predali spisak igrača za učešće u KLS do određenog roka, što je bilo danas u podne.

Crno-beli su ranije izrazili nezadovoljstvo zbog odlike da domaćinstvo bude određeno na osnovu plasmana u ABA ligi, gde je Crvena zvezda ligaški deo okončala kao prva.

„KK Partizan je završio sezonu 2021/22 i neće se takmičiti u plej-ofu domaće Superlige. Ovakvu odluku, klub je doneo nakon svih dešavanja tokom finalne serije plej-ofa ABA lige. Posle svih apela koji su stizali i iz KK Crvena zvezda i KK Partizan, na svih pet utakmica su se dešavali brojni incidenti koji su dovodili do prekida utakmica, ugrožavanja bezbednosti igrača i članova stručnog štaba, delimičnog i potpunog pražnjenja dvorane, kazni i brukanja srpske, odnosno regionalne košarke pred čitavim košarkaškim svetom.

U svim događanjima, iz Partizana nije izostala samokritičnost, jer su i predsednik Ostoja Mijailović u javnim nastupima i trener Željko Obradović na konferencijama za medije, javno kritikovali neodgovorne pojedince među navijačima crno-belih zbog njihovog neprimerenog ponašanja. Na žalost, nije urodilo plodom. Ovim činom, Partizan želi da pošalje poruku kako više ne želi da bude deo huliganskih pirova neodgovornih pojedinaca koji navijaju bilo za Partizan ili Crvenu zvezdu. Osnovano sumnjamo da bi eventualno novo finale između Partizana i Crvene zvezde bilo još jedan poligon za iživljavanje huligana i slanje još jedne grozne poruke u svet.

Istovremeno, klub ovim činom ostavlja prostor svim relevantnim faktorima da do početka nove sezone sednu i donesu rešenje koje će sprečiti da se slične stvari ikada ponove“, poručili su iz Partizana, između ostalog, na klupskom sajtu.

Predstavnici tima iz Humske se nisu pojavili na sastanku klubova pred početak plej-ofa u sredu. Kako je Nova.rs nezvanično saznala, prethodnih dana su se i ponašali kao da će preskočiti borbu za titulu u šampionatu Srbije.

Partizan je trebalo u polufinalu KLS da igra sa FMP-om, a Zvezda protiv Mege (petak, 20) i sada će FMP verovatno direktno u finale. Polufinalna i finalna serija igraju se na dve pobede.

BONUS VIDEO Navijači Partizana bakljom zapalili ložu u kojoj je bio Ostoja Mijailović

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare